tirsdag den 7. september 2010

Godt brød gør skolebørn klogere

GuldBagerens rugbrød Fnuggi Fiber og Fnuggi Fuldkorn giver børnene energi til en lang skoledag. Det hjælper dem med at bevare koncentrationen, når de skal lytte, lære og blive klogere.

Uden mad og drikke dur helten ikke. Det gælder også de tusindvis af små helte, der i disse dage begynder i skole. Skoletasken bør indeholde en solid madpakke, de kan lide, og som giver dem energi til en lang dag. Så er de bedre i stand til at lytte, lære og blive klogere.

Hos GuldBageren ved man godt, hvad børnene kan lide under pålægget i madpakken. Kædechef Claus Bjerregaard Pedersen fortæller, at rugbrødene Fnuggi Fiber og Fnuggi Fuldkorn er meget populære:

- De smager godt og har en blød og lækker konsistens. Det synes børn rigtig godt om. Samtidig giver Fnuggi-rugbrødene langtidsholdbar energi, og maven får noget at arbejde med. Og begge Fnuggi-typer indeholder kun 1,5 pct. fedt, og kan derfor spises med god samvittighed.

Claus Bjerregaard Pedersen forklarer videre, at Fnuggi Fiber hører til i "fiber-eliten" med et fiberindhold på hele 8 pct. Foretrækker man i stedet Fnuggi Fuldkorn, får man både mange fibre og over 50 pct. fuldkorn målt i tørstof. Det gør Fnuggi Fuldkorn berettiget til at bære Fuldkornsmærket.

- Fuldkorn mætter godt. Det betyder, at man spiser mindre og lettere kan holde vægten. Fuldkorn er også godt for fordøjelsen, ligesom de rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer.

Har man fået appetit på at sætte tænderne i GuldBagerens lækre og lette rugbrød, er der frit valg mellem Fnuggi Fiber og Fnuggi Fuldkorn til 20 kroner fra den 5. august og helt frem til og med den 29. august.

Cykel på højkant
I samme periode kan man desuden deltage i lodtrækningen om en smart Fnuggi-damecykel hos GuldBageren, så man kan få gang i "rugbrødsmotoren" og komme sundt rundt i byen - eller til og fra skole. Der bliver udtrukket en vinder i hver af GuldBagerens cirka 130 butikker over hele landet.

Tips til en sund hverdag
GuldBagerens ernæringsekspert Anja Nielsen giver på www.guldbageren.dk tips til, hvordan man i en travl hverdag kan leve sundt med lækkert mad - på en nem måde.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar