tirsdag den 7. september 2010

Singler gi'r krebinetten kniven

Der er kommet flere singler i Danmark, og de bruger markant flere penge på færdigretter og restaurantbesøg end husstande med flere beboere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af singlehusstande er steget med 38 pct. gennem de sidste 25 år og er nu næsten oppe på en million. Men hvad singlerne har i antal, mangler de tilsvarende af evner i køkkenet, skriver Foodculture.

- Singler spiser mere ude. Sidste år brugte de 8180 kr. på restaurantbesøg, hvor gennemsnitsdanskeren kun brugte 5514 kr. Og næsten samme billede gør sig gældende, hvis man ser på færdigproducerede fødevarer, hvor singlerne bruger 30 pct. mere end andre danskere. Til hverdag bliver der altså ikke lavet mange krebinetter i singlernes køkkener, siger chefkonsulent ved Landbrug og Fødevarer, Klaus Jørgensen.

Men selv om singler spiser mere ude og laver mindre mad selv, bruger de stadig samlet set 16 pct. mere på fødevarer end gennemsnitsdanskeren.

- Dagligvaremarkedet giver fortrinsvis rabat ved køb af mængdevarer, og det passer dårligt ind i single-livet. Derfor ender en større del af den mad, singlerne køber, desværre i skraldespanden, slutter Klaus Jørgensen.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar