mandag den 6. september 2010

Øllets Dag i Odense 2010

For første gang i Odense bliver der afholdt Øllets Dag med gratis smagsprøver fra en række af fynske bryggerier. Arrangement har gentagende gange været afholdt andre steder i landet, ikke i Odense, men nu er det lykkedes at få det stablet på benene, ved hjælp Danske Ølentusiaster - afdeling Odense, flere af de fynske bryggerier, Udvikling Odense og ikke mindst de medvirkende barer, caféer og butikker.

Selve arrangementet beskrives således:

Øllets Dag 2010 i Odense.

Lørdag d. 4. september kl. 11-15 holdes der Øllets Dag i Odense.
Her bliver er der gratis smagsprøver på det gode øl, og der tages en snak med de besøgene af fynske bryggeriet, butikker, og frivillige fra Danske Ølentusiaster.
De er fordelt her:
Flakhaven ved Odense Rådhus
Bryggeriet Flakhaven
Bryg-Selv.dk

Slotsgade ved Vinens Verden
Coisbo Bryghus
Rise Bryghus
Ørbæk Bryggeri
Udvalgte øl fra butikken

Brandts Klædefabrik ved Cafe Biografen
Albani
Stensbogaard Bryghus

Vestergade ved H.J. Hansen
Indslev Bryggeri
Bryggeriet Refsvindinge
Udvalgte øl fra butikken

Vestergade i SuperBrugsen
Udvalgte øl fra butikken

Vintapperstræde ved Christian4tal
Midtfyns Bryghus

Rosengårdcentret hos Kvickly xtra (udenfor kort)
Udvalgte øl fra butikken

Danske Ølentusiaster blev stiftet for 12 år siden på:
Carlsens Kvarter
Se hvor og hvorfor Danske Ølentusiaster blev stiftet
Køb det gode øl

Arrangementet følges op af flere caféer, restauranter, butikker m.fl. der har specielle tilbud til dagens gæster.
Carlsens Kvarter dækker op i bedste musuemstil fra hvordan grundlæggerne sad under stiftelsen af Danske Ølentusiaster for 12 år siden. Og får at trækker kunder til gives der en form for rabat eller lignende på noget af deres gode øl.
Lignende tilbud forventes på Chr.4tal og Cafe Biografen. Og der er masser af gode øl tilbud i de øvrige butikker.

Baggrundsviden:
Øllets Dag er en helt speciel dag for ølelskere over det ganske land. Øllets Dag er markeringen af stiftelsen af Danske Ølentusiaster den 5. september for 12 år siden.
I 2005 flyttede afholdelse af dagen til den første lørdag i september, fordi det på andre ugedage kan være svært at fejre dagen på behørig vis.

Normalt er Øllets Dag den dag, hvor regionerne uddeler Den Regionale Ølpris , til:
En person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats
for at vise mangfoldigheden i øllets verden.
På Fyn blev denne pris ekstraordinært uddelt til Refsvindenge Bryggeri på dets 125 års jubilæumsdag, som jo også kan siges at have gjort deres for at vi kan fejre dagen med lanceringen af Ale nr. 16 i 1995.

Danske Ølentusiaster som står bag har også et tilbud på dagen, udover de mange arrangementer rundt om i landet. Ved indmeldelse i foreningen på selve Øllets dag gives der 50,- kr. i rabat. Indmeldelse kan sker på www.ale.dk eller på udvaldte steder/repræsentanter fra foreningen på dagen.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig og landsdækkende interesse- og forbrugerorganisation for ølinteresserede. Foreningen har over 9000 medlemmer fordelt på 53 lokalafdelinger. I Lokalafdeling Odense er der i øjeblikket næsten 400 medlemmer. Vi arbejder for et mangfoldigt udbud af bryggerier, øl og øltyper, oplyser og skaber debat om øl, støtter og stimulerer håndbrygning og dansk bryggekunst, sikrer en respektfuld behandling af øllet, samt varetager forbrugernes interesser.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar