lørdag den 11. september 2010

Nu får Danmark Karolinepigerne tilbage

Arla er netop gået i gang med at uddanne Karolinepigerne version 2.0 - kaldet Karolinepiloterne. I dag er der mænd på holdet og fokus på sundhed.

Karolinepigerne lagde smil og kogekunst til dansk mejeribrugs internationalisering i 60 erne og 70 erne. Iført fikse kapper og forklæder i rødhvide Brigitte Bardot tern blev de symbol på det kernesunde og danske, samtidig med at de repræsenterede suset fra den store verden. Helt indtil 1998, hvor korpset blev nedlagt, var det en ære at kunne skrive Karolinepige på sit cv. Nu har Arla valgt at genoptage den populære institution i en moderne og sund udgave.

Sund generation

Karolines Køkken er Arlas madlavningslaboratorium, og de nye Karolinepiloter skal være med til at bringe sund inspiration ud til borgerne siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Vi møder borgerne ansigt til ansigt i rigtig mange af de initiativer, vi tager. Et af de vigtigste initiativer handler om at være med til at skabe rammerne for at børn og unge lærer sunde mad- og motionsvaner. Vi kalder det Sund generation . Og her hører bl.a. Danmarks største sundhedsevent Aktiv Rundt i Danmark hjemme. Så de nye Karolinepiloter ved en masse om sundhed og ernæring, men de er ikke fanatikere. Kærligheden til god mad og nydelsen ved at spise sammen er lige så vigtig, når vi går i dialog med danskerne

Karolinepige med skægstubbe

Der er heldigvis sket meget med kønsrollemønsteret siden 1961, hvor det første Karolinekorps så dagens lys. Kvinderne har ikke længere køkkenet for sig selv, og i dag er der selvfølgelig mænd på holdet.

Det er sjovt at være med til at starte en helt ny generation af Karolinepiloter op siger Casper Schädler, studerende på Zahles Seminarium.

Jeg er glad for at være med til at sætte fokus på sundhed og vise, at mejeriprodukter har en rolle at spille i en sund livsstil. Det er vigtigt at udbrede indsigten i, at ingen produkter er sunde i sig selv - det er helheden af det vi spiser, der er vigtig .

De nye piloter er færdiguddannede til efteråret.
Læs om karolines køkkens historie på arla.dk :
http://arla.dk/Karolines-Kokken/Om-Karolines-Kokken-1/Kokkenets-historie/

Læs mere om Karolines køkken på Wikipedia :
http://da.wikipedia.org/wiki/Karolines_K%C3%B8kken

Yderligere info:
Ring til Tove Færch på 2449 1986, hvis du vil vide mere eller ønsker yderligere billedmateriale.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar