onsdag den 29. december 2010

Udenlandske æg fyldt med salmonella

Udenlandske æg importeret fra Letland er fyldt med flere typer Salmonella. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt 4.000 æg, og undersøgelsen viste, at partiet var inficeret med flere forskellige typer Salmonella bl.a. en type, der er multiresistent og således er resistent overfor flere typer antibiotika.

I Danske Æg er man meget bekymret over fundet.
- Det er et uhørt stort antal af æggene, der er inficeret med Salmonella. Det ser vi normalt aldrig, så det vækker meget stor bekymring. Vi finder det meget betænkeligt, for ikke at sige direkte uansvarligt, at man markedsfører og sælger sådanne æg, for dem kan forbrugerne virkelig blive syge af siger Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef i Danske Æg, Landbrug & Fødevarer.

Igennem mange år har fjerkræbranchen i et tæt samarbejde med myndighederne gennemført et meget fintmasket prøveprogram, der har resulteret i, at forekomsten af salmonella i hele danske konsumægproduktion er meget tæt på 0. Fundet af salmonella i udenlandske æg kan vise sig at være et anslag mod folkesundheden, for antallet af salmonellasmittede danskere har været stærkt faldende siden midten af 1990 erne

Fundet af Salmonella i udenlandske æg her op til jul vækker særlig bekymring hos Danske Æg.

-Siden sommerferien har vi set en stigende import af udenlandske æg, og dette fund viser med al ønskelig tydelighed, at forbrugerne skal være særligt forsigtige, hvis de har købt udenlandske æg, siger Jørgen Nyberg Larsen.

Hans råd til de danske forbrugere er derfor, at man kun skal købe dansk producerede æg, altså æg der er stemplet med DK.

Kontakt:
Jørgen Nyberg Larsen,
sektorchef i Danske Æg,
Landbrug & Fødevarer,
telefon 27 24 56 91

Læs mere her

tags: antibiotika, DTU, sommerferie, Letland,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar