mandag den 3. januar 2011

Golfens gastronom

Golfspillere forkæles næsten altid med smuk natur, men sjældent med gourmet køkkener. Restauranterne i det fem–stjernede Lübker Golf Resort bliver i topklasse, og den nye køkkenchef kan måske sikre provinsens første stjerne fra Michelin.

Han er kun 26 år, så han emmer stadig af ungdommens iver, engagement og dristighed. Men han har alligevel så meget erfaring under kokkehuen, at han er svær at hamle op med. For kun tre måneder siden blev han på målstregen slået med en flækket mandels tykkelse ved DM for kokke, og 1. juni overtog han ansvaret for både Brasseriet (som åbner 5. juli) og gourmetkøkkenet (medio september) hos Lübker, Skandinaviens største golfresort ved Nimtofte på Djursland.

"Vi går målrettet efter kvalitet. Kenneth Hansen har med sin baggrund hos nogle af landets ypperste læremestre, og gennem sin udvikling siden 2006, hvor han også var i finalen for de unge kokke, vist, at han rummer et meget stort potentiale. Det gælder fagligt i køkkenet, men også som leder, og jeg er sikker på, at han vil bidrage til vores ambitioner om at skabe en af Danmarks bedste lærepladser for elever. Vores gæster vil forvente at blive mødt med det allerbedste, når det gælder golf og velvære, og det er vi nu også parat til at levere, når det gælder gastronomi", siger administrerende direktør i Lübker Golf Resort A/S, Tomas Ballisager.

Den 26–årige Kenneth Hansen er uddannet på Munkebo Kro på Fyn. Her har han gået i en skole med både store ambitioner og udfordringer, for Thomas Pasfall er kendt som en mand, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Efter Munkebo Kro fortsatte Kenneth Hansen sin stræben mod det optimale på først Henne Kirkeby Kro, derefter Molskroen, og senest som køkkenchef på Prins Ferdinand i Den gamle By i Århus. Nu får han i golf–, gastronomi– og velværeressortet hos Lübker helt anderledes omgivelser og muligheder.

Stjernekvalitet

"Der er ingen tvivl om, at det er et ønskejob for mig at blive køkkenchef i Lübker Golf Resort. Konceptet med golf, gastronomi og velvære er stadig relativt nyt i Danmark. Ledelsens ambitioner om kompromisløs kvalitet, som sikrer, at gæsterne altid får den bedste oplevelse, går fortrinligt i spænd med mine idéer om, hvordan jeg gerne vil udvikle mad", siger Kenneth Hansen.

"Ved DM for kokke i marts i Messecenter Herning blev du slået med den mindst mulige margin. Hvordan har du det med at vinde sølv "

"Det er naturligvis altid rart at vinde, men som jeg allerede før konkurrencen havde sagt, så mener jeg ikke, at man kårer Danmarks bedste kok. Det er mere korrekt at sige, at man hædrer den, som i slutøjeblikket af de seks timer konkurrencen varer, viser sig at være bedst. Næste dag kan rollerne nemt være byttet rundt."

Når gæsterne om kort tid begynder at strømme ind i Lübker Golf Resort for at smage på Kenneth
Hansens gastronomiske udfoldelser, er der to køkkener at vælge mellem, nemlig brasserie og gourmet. Uanset gæstens valg, så har den unge køkkenchef en helt klar holdning til sin mad. For eksempel mener han, at en gulerod skal ligne en gulerod og smage som en gulerod, når den kommer ud af hans køkken.

Netop den holdning til organisk kogekunst har bragt Kenneth Hansen langt, og han vil med ét slag hæve niveauet for danske golfrestauranter til skyerne, når han begynder hos Lübker. Det behøver man ikke at være golfspiller for at opleve. Alle kan nemlig komme forbi, slå sig ned i Fritz Hansen møblerne og nyde den unge køkkenchefs tryllerier, når restauranterne åbner henholdsvis 5. juli og medio september i år.

Forslag til billedtekst:

26–årige Kenneth Hansen er allerede flittigt hædret. For eksempel blev han i 2006 tildelt tre stjerner af Den Danske Spiseguide. I 2007 var han nomineret til Årets Ret, som Rasmus Kofoed vandt. Samme år skilte ét point Kenneth fra "Kartoffel Prisen", og han blev igen tildelt tre stjerner i Den Danske Spiseguide. I år blev han nummer to ved Årets Kok (Han hader at blive to’er..!), og er blandt andet nomineret til Årets Ret, som afgøres 24. august.

(Foto i højere opløsning kan leveres)
 

Læs mere her

tags: direktør, restaurant, Danmark, Århus, kunst, Herning, golfspiller, 2007, 2006, konkurrence, Skandinavien, Mols,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar