fredag den 8. juli 2011

Vestjyske æbler bliver til vin

En vestjysk æblevin har netop set dagens lys og er resultatet af et unikt samarbejde mellem to vestjyske producenter

111 flasker æblevin med en afrundet blomsteragtig duft og en let perlende karakter! De er det første synlige bevis på et samarbejde mellem vinproducenten Brage Vin fra Asp og frugtavlerne på Kræmmergaard i Bækmarksbro.

Regional Madkultur Vestjylland
Hos Kræmmergaard har de leget med tanken om en æblevin i nogle år, men ideen blev først realiseret, da frugtavlerne blev en del af foreningen Regional Madkultur Vestjylland og her kom i snak med Troels Juel fra Brage Vin.

- Brage Vin har både udstyr og licenser i orden, og så har Troels erfaring og ekspertise, så han har fungeret som vejleder for os.

Sådan fortæller Siri og Niels Peder Kræmmergaard, der glæder sig over at de har fået et nyt produkt ud af deres æbler. Smagsmæssigt er frugtavlerne også godt tilfreds med resultatet og beskriver vinen som en behagelig halvtør vin, der pga. koldgæring dufter, men ikke smager af blomster. Den vestjyske æblevin er velegnet som aperitif og til fisk, skaldyr og lyst kød.

Netværk nytter
Også Troels Juel glæder sig over samarbejdet med Kræmmergaard og resultatet:

- Jeg var nok aldrig kommet til at eksperimentere med æblevin, hvis jeg ikke var kommet i snak med Kræmmergaard. Men det er jo helt oplagt, at vi kan bruge hinandens råvarer og kompetencer.

Hos bestyrelsen for Regional Madkultur Vestjylland glæder de over at have fået et synligt og velsmagende bevis på, at der er et stort udbytte ved at være en del af et netværk. Æblevinen og samarbejdet mellem Kræmmergaard og Brage Vin er et konkrete resultat af, hvad der kan ske, når producenter mødes på tværs af fagligheden og tænker nyt sammen. Og det er sådanne initiativer, der er med til at øge både producenternes afsætning og mangfoldigheden af de vestjyske kvalitetsprodukter.

Kontakt for yderligere oplysninger:

Kræmmergaard, Siri og Niels Peder Kræmmergaard på tlf.9788 1034

Brage Vin, Troels Juel på tlf. 4025 5282

Formand for bestyrelsen i Regional Madkultur Vestjylland, Bent Gråkjær på tlf. 97 17 26 26

Fakta:
Regional Madkultur Vestjylland er et initiativ opstået i regi af samarbejdet Vestjyske Fødevarer og Oplevelser, der består af de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer og Holstebro samt lokale LAG og Regionen.
Regional Madkultur Vestjylland arbejder sammen med en lang række andre medlemsregioner fra hele Europa aktivt for en positiv udvikling af den regionale madkultur ved at fremme produktionen, forarbejdning og salget af kvalitetsfødevarer, som er dyrket lokalt og/eller forædlet fortrinsvis på lokale råvarer og/eller er en del af den lokale madkultur. Læs mere på ww.culinary-heritage.com

Læs mere her

tags: Europa, Holstebro, Struer, Ringkøbing, råvarer, Lemvig, Skjern, faglighed,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar