torsdag den 7. juli 2011

Skybruddet kan smitte fødevarer

Mange restauranter, grillbarer og kantiner i Hovedstadsområdet har ved skybruddet i lørdags fået oversvømmet lagerlokaler og køkkener. Regnvandet er opblandet med kloakvand, som kan have farlige bakterier og virus med sig og forurene fødevarer.
​Fødevarestyrelsen har siden skybruddet fået mange henvendelser fra virksomheder og har vejledt om kassation af fødevarer og hurtig rengøring og desinfektion af lokalerne. Fødevareregion Øst har derfor nedsat en særlig gruppe, som følger op med kontrolbesøg, siger sektionsleder Anne Rahbek.

At lokaler og nabolokaler med fødevarer har været oversvømmet med kloakvand, er faktisk mere farligt, end hvis en rotte har været på spil, siger udbrudskoordinator Morten Lisby, og derfor har retningslinjerne været klare:

- Alle uemballerede fødevarer og fødevarer med papiremballage kasseres, fx. frugt og grønt og melsække.
- Emballerede fødevarer med vaskbar overflade rengøres og desinficeres fx. dåsevarer og vinflasker. Dog kasseres disse emballerede fødevarer, hvis de har stået i vand.

Der gælder samme retningslinier for emballageartikler, og service og bestik skal også desinficeres med kogende vand eller desinfektionsmiddel.

Lokalerne rengøres og desinficeres hurtigst muligt.

Virksomheder, som ikke har varmt vand som følge af problemer med fjernvarmen, kan midlertidigt skaffe nødforsyning af varmt vand ved selv at opvarme vand til rengøring og håndvask.

Kontakt
​Morten Lisby, tlf.: 7227 6333
Anne Rahbek, tlf.: 72 27 6265

Læs mere her

tags: restaurant, fjernvarme, infektion, virksomhed, bakterie, Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar