torsdag den 18. august 2011

Ekstraordinær Michelin-oplevelse støtter frie høns

Michelin-kok Mads Refslund skifter de fine forhold ud med grill og landkøkken og kokkererer til nysgerrige, sultne danskere alt sammen til fordel for frie høns.

Befri den gode smag. Det er overskriften på søndagens mad- og indsamlings-event på Islands Brygge. På menuen er der picnic-lækkerier, chill-out musik og forskellige aktiviteter. Overskuddet går ubeskåret til Dyrenes Beskyttelse og er arrangeret af Hellmann?s Mayonnaise. Konceptet er enkelt: Køb en picnickurv med Michelin-stjernens kreationer, sæt dig til rette på græsset, slap af og nyd en anderledes søndag med god smag i munden og lækker lyd i baggrunden.

Omdrejningspunktet er frie høns og social ansvarlighed i de daglige indkøb. Michelin-kokken er tidligere præmieret som indehaver af restaurant MR, - nu rykker han den gode mad ud i det fri og kokkererer til alle danskerne. Selv stiller han op med frivillige kræfter for at bakke op om budskabet: Høns ud af buret.

- Det bliver en stor smagsoplevelse for et lille beløb. Og så går pengene til en vigtig sag, udtaler Mads Refslund, der vil befinde sig i et udendørs landkøkken hele dagen.

Hellmann?s Mayonnaise står bag arrangementet med mantraet om at god smag kommer fra gode råvarer og slår derfor et slag for glade frilandshøns med grønt græs under fødderne. Som en af de eneste aktører på markedet anvender Hellmann?s nemlig æg fra frilandshøns og ønsker at sætte fokus på den enorme brug af buræg i industrivarer. Det foregår via et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og støtte til deres arbejde med af få hønsene ud af buret.

- Over 60 % af de æg som sælges i Danmark kommer fra burhøns. Samarbejdet er en måde at belyse problematikken på og få folk til at tænke en ekstra gang over hvilke æg der lægges i kurven, understreger Pernille Fraas Johnsen, dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.

OM EVENTEN:
Hvor: Terrassen udenfor Kulturhuset på Islands Brygge
Hvornår: Søndag d. 21/08 klokken 12.00-18.00

Terrassen ved kulturhuset bliver på søndag indsvøbt i græs og omdannet til en naturskøn køkkenhave med de gode råvarer i centrum og en lille hønsegård i midten.

Udover Michelin-mad, vil der også være kunstnere som Lulu Rouge, Kura og Rasmus Backhaus, der bidrager til den gode stemning og frivilligt stiller op for den gode sag. I tidsrummet 12.00-15.00 vil der være særlige aktiviteter for børnene. Læs mere om eventen og meld dig til på Facebook: Befri den gode smag

(http://www.facebook.com/event.php?eid=264259673586337)

OM
HELLMANN?S MAYONNAISE
Hellmann?s er verdens førende mayonnaise, der siden lanceringen i 1905 er lavet på samme opskrift. Richard Hellmann åbnede en lille delikatessebutik i New York, hvorfra han startede med at sælge det velkendte glas med det blå og hvide logo. Hellmann?s er baseret på naturlig olie, eddike og æggeblommer fra frilandshøns med grønt græs under fødderne og så er den rig på omega 3.

Læs mere om Hellmann?s Mayonnaise, samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse og spændende opskrifter på http://therevolt.dk/client/hellmanns/

OM DYRENES BESKYTTELSE
Dyrenes beskyttelse blev stiftet i 1875 og arbejder for at dyrevilkår indgår som en vigtig del af den offentlige debat. Derved også at forbrugerne efterspørger produkter fra dyr, der har levet under gode forhold. Dyrenes Beskyttelse ønsker hønsene ud af buret og arbejder for en alternativ ægproduktion.

Læs mere her

tags: New York, restaurant, Danmark, Facebook, Kulturhus, kunst, råvarer, Island, penge,

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar