onsdag den 17. august 2011

Strategien mod overvægt bør ændres

Kampagner mod overvægt har slået fejl, så der bør satses på kostomlægning og intensiv coaching af de overvægtige. I de sidste 8 år er 100.000 danskere blevet så overvægtige, at de risikerer skader på helbredet. Det er sket, samtidig med at regeringen forgæves har postet millioner af kroner i kampagner for at få danskerne til at dyrke mere motion og spise sundere mad og ikke mindst brugt milliarder på fedmeoperationer og følgesygdomme af overvægt. Det er rigtig ærgerligt, at de mange dyre kampagner og fedmeoperationer slet ikke har haft den optimale virkning. Det forudså vi som branche for flere år siden, og vi har flere gange forsøgt at råbe de ansvarlige op. Hvis de mere end 300 millioner kroner og de mange milliarder, regeringen har givet til henholdsvis kampagner og til fedmeoperationerne, havde været brugt rigtigt, kunne billedet have set helt anderledes ud nu,? mener Thomas Møberg, der er direktør for De Danske Vægt­konsulenter. Han mener, at strategien mod de overflødige kilo bør være undervisning i kostomlægning og regelmæssig coaching af den overvægtige kombineret med større afgifter på usunde fødevarer og reformer på sundhedsområdet.

Kostomlægning og coaching er en model, som De Danske Vægtkonsulenter har haft stor succes med:

?Gennem de sidste 30 år har i tusindvis af danskere tabt sig mere end 4.500.000 kilo ved hjælp af det lægegodkendte kostprogram, som DDV bygger på. Al erfaring viser jo, at vaner er rigtig svære at ændre, så det kræver et godt alternativ, hvis man skal droppe sine dårlige madvaner. Med kostprogrammet oplever den overvægtige at kunne spise sig mæt i masser af god mad, desserter og kager og samtidig tabe i gennemsnit 1 kilo om ugen. Kostprogrammet bliver suppleret med undervisning og støtte til at sikre et sundt og bedre liv. Til glæde for den enkelte og samfundet.?

Effektiv forebyggelse af fedme

?Jeg så gerne, at man satte ind meget tidligt for at undgå det stigende fedmeproblem. Allerede i folkeskolen burde børnene undervises i sunde madvaner og fødevarer generelt en time om ugen, og de, der alligevel bliver overvægtige, bør have mulighed for at få behandlet mekanismerne bag deres overspisning. Ekstrem overvægt bør også forhindres ved, at man sætter ind, allerede når vægten viser et par kilo for meget,? foreslår Thomas Møberg, og han fortsætter: ?De unge generationer bør have den bedste start, for alle undersøgelser viser, at et overvægtigt barn har større risiko for at blive overvægtig som voksen end et normalvægtigt barn har. Derfor har vi også fokus på børn og unge hos DDV. Der findes et kostprogram specielt målrettet den gruppe, så de er sikret den rette ernæring, mens de vokser og udvikler sig. Taber den unge sig 500 gram eller mere om ugen, giver vægtkonsulenten 50 kr. retur af de 70 kr., der er betalt i vejeafgift. Så det kan ende med både et vægttab og penge på opsparingen,? slutter Thomas Møberg.

Find den nærmeste DDV afdeling på www.vaegtkonsulenterne.dk

Læs mere her

tags: direktør, regeringen, regering, penge, overvægtig, folkeskole, følgesygdom, strategi, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar