torsdag den 1. september 2011

SousVide Supreme - topkokkens hemmelige våben

Udkogte grøntsager eller gennemstegte bøffer uden smag er enhver madelskers mareridt. Den slags episoder kan dog heldigvis undgås, hvis hjemme-gourmeten bruger ordentligt kram.

Med de amerikanske vandovne i produktserien SousVide Supreme er det muligt at kontrollere tilberedningen af mad i detaljer uden at være uddannet kok. Rent teknisk fungerer ovnen sådan, at maden tilberedes over længere tid og ved en lavere temperatur. Det giver et mere perfekt resultat end gennem brug af pander og gryder, og der er mere smag og flere vitaminer i kosten. Kødet eller grøntsagerne ligger nemlig i en vakuumpakket pose, der kan holde på evt. marinade og samtidig forhindre fordampning. Vakuumeffekten skabes med den medfølgende forsegler, som privatpersoner nemt kan betjene.

Sous vide betyder ?under vakuum? og er en fransk teknik, der kendes fra gourmetrestauranter verden over. Faktisk er den ofte hemmeligheden bag de kendte kokkes lækre retter. Bl.a. Heston Blumenthal (The Fat Duck) og verdensmester Rasmus Kofoed (Geranium) benytter sig af sous vide.

?Man får det møreste kød, du kan drømme om! Jeg vil beskrive sous vide som den smag, hvor man kommer tættest på oprindelig mad. Alt smager 100 %, som det skal, da alle smagsnuancer og saften bliver i emnet. Hvis man benytter en stegeso, vil tingene f.eks. sive ud. Metoden bliver mere og mere udbredt, og nu hvor prisen er konkurrencedygtig, vil flere private også gøre det,? siger gourmetkok Jan Larsen, der bl.a. har arbejdet på Hotel D?Angleterre og Noma.

Med en maskine som f.eks. SousVide Supreme Original er det let at tilberede den perfekte roastbeef. Temperaturen kan justeres, så serveringen får de præcis 56 grader, en kok ville anbefale, og langtidstilberedningen gør, at kødet i praksis ikke kan få for meget eller brænde på.

Vandovnene til sous vide kan købes fra 2.895 kr. på www.sousvide.dk. Inkl. i prisen medfølger original vakuumforsegler + 42 poser og livsvarig produktsupport. Butikken er eneste danske forhandler med varen på lager. Presse-eksemplarer til test samt anden info fås på tlf. 28858080 eller presse@sousvide.dk

Læs mere her

tags: våben, restaurant, privatperson, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar