onsdag den 5. oktober 2011

Spøgelser er da noget man spiser

Efterårsferien og halloween er over os, og det skal fejres med en fristende omgang fløde-bolle-gys med lakridssmag

Dette skal du bruge for af lave16-18 uhyggelige flødeboller:

125 g Original ODENSE Marcipan
50 g mørk chokolade

150 g sukker
1/2 dl vand
75 g pasteuriseret æggehvide
1-2 tsk. lakridspulver eller knust tyrkisk peber

200 g hvid chokolade
50 g mørk chokolade

Det går ikke grueligt galt med denne fremgangsmåde:

Rul marcipanen til en aflang pølse med en diameter på 3 cm og skær den i 16 - 18 skiver. Bag dem på en bageplade i 6 min. ved 180° C til de er gyldne. Smør marcipanskiverne med smeltet mørk chokolade og sæt dem til afkøling. Vend dem når chokoladen er stivnet.

Bring sukker og vand i kog og kog i 4-5 min. til konsistensen er som klar sirup. Bruger du et sukkertermometer skal temperaturen vise 117° C.

Pisk æggehviden stiv og pisk derefter sukkermassen langsomt i. Pisk fortsat i 6-8 min. til massen er sej og luftig og smag til med lakridspulver.

Kom det i en sprøjtepose og sprøjt det i små toppe på marcipanbundene. Flødebollerne bages 5 min. ved 180° C og afkøles, så de får en fast overflade, inden de overtrækkes med chokolade.

Hak den hvide chokolade. Smelt halvdelen over vandbad, tag skålen af varmen og rør den anden halvdel i. Overtræk flødebollerne med hvid chokolade. Brug en ske og drej flødebollen samtidig med at chokoladen hældes over.

Når den hvide chokolade er størknet laves øjne og åben mund med smeltet mørk chokolade.

Læs mere her

tags: chokolade, øl,

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar