lørdag den 12. november 2011

Københavnske cupcakes hitter

Danskerne er vilde med de små farverige smagskreationer. Det erfarer Danmarks originale cupcake-bageri, Agnes Cupcakes, der siden 2010 har vækket national begejstring. I sommer åbnede endnu en butik i Torvehallerne på Israels plads, og nu er der mange flere på vej.

Navnet på det amerikansk-inspirerede koncept, er Agnes Cupcakes. Det klinger dansk og det er det også. Det repræsenterer nemlig tradition, hjemmelavet kvalitet og omtanke. Lange køer, stor efterspørgsel og flere dage med meldinger om udsolgt, vidner om en sand succes blandt danskerne, der inden for det næste halve år får fire nye butikker med luksus og smag i højsædet.

- Agnes Cupcakes er et luksuriøst slaraffenland, hvor sanserne sættes i spil, og er tænkt som et koncept, hvor grænserne mellem gastronomi, kunst, mode, design og livsstil flyder sammen i en unik oplevelse, siger direktør Kristian Vangsgaard.

Og oplevelsen er populær blandt danskerne. Iben Hjejle og Medina er bare nogle af de besøgende, og så har den engelske skuespiller John Cleese også lagt vejen forbi butikken i Sværtegade i København.

Succesen kommer dog ikke som en overraskelse for den kompromisløse direktør.

- Her er intet er overladt til tilfældighederne, understreger Kristian Vangsgaard, der har været på adskillige inspirationsrejser i cupcakens hjemland USA og England, og brugt to hele år på at gennemtænke detaljerne for Agnes Cupcakes, som med dansk kvalitet og international nysgerrighed, skulle være verdens bedste.

Det danske præg ses især i form af den nye rugbrøds-cupcake med havsalt, gulerod og bacon, som i følgeskab med nyristet kaffe og friskpresset juice, udgør Agnes morgenmenu.

En naturlig skønhed

Og så er der ingefær, kokos, karamel, lakrids, chokolade, pistache... Det yndige kunstværk findes i over tredive fantasifulde former og farver og serveres i en ligeså yndig æske. Gennemført og gennemtænkt indeni, såvel som udenpå. Hver ingrediens, er nemlig udvalgt med omtanke og respekt for miljø og bæredygtig produktion, som blandt andet Fairtrade bananer, økologisk mel og smør, samt førsteklasses chokolade. Leder man efter definitionen på perfektion, er et besøg i Agnes Cupcakes et godt sted at starte.

De høje glasdøre er åbne for alle nysgerrige sjæle, der vil opleve wow-effekten af det farverige udvalg i de eksklusive rammer. Alt butikkens moderne interiør er tegnet og specialudviklet af danske Johannes Torpe Studios, der med sort støbejern, bambus, marmor og glas omfavner Agnes Cupcakes i stilrene linjer. Selv æsker, servietter, bæreposer og en særlig cupcake-tallerken, har designeren udviklet, selvfølgelig i bæredygtige produkter, der med et klart æstetisk udtryk, følger standarden for alt andet i Agnes Cupcakes.

Nye butikker på vej

Succes-konceptet reagerer på den danske respons, og åbner flere butikker. Den 21. november åbner Agnes Cupcakes i Magasin i Lyngby, og til næste år tager det fart. Her kan Danmark nemlig se frem til at møde Agnes både på Frederiksberg og i Magasin på Kongens Nytorv. Indtil da kan hverdagen forsødes på Sværtegade 2 og i Torvehallernes hal 2.

-------------------------------------------------

Om Agnes Cupcakes

Agnes Cupcakes er Danmarks originale cupcake-bageri, der kendetegnes ved Love at first bite, kompromisløshed og perfektion. Ingredienserne er nøje udvalgt fra inderst til yderst, og består af naturlige friske råvarer, tilsat økologi og bæredygtighed.

Agnes Cupcakes anvender derudover FSC- certificeret materiale, der beskytter de bæredygtige skove verden over. Og så støtter Agnes Cupcakes Unicef, Kræftens Bekæmpelse, kunst og kultur-tiltag og andre vigtige formål.

Agnes Cupcakes besøgende anslås til at udgøre 65% kvinder og 35% mænd.

Den første butik åbnede i Sværtegade i København i september 2010, den anden i 2011 i Torvehallerne. Den 21. november 2011 åbner Agnes Cupcakes i Magasin i Lyngby og i første halvdel af 2012 på Frederiksberg og i Magasin på Kongens Nytorv. De internationale visioner viser sig i kraft af åbningen i Hamburg i marts måned 2012. Herefter er ambitionen at åbne op imod 50 butikker indtil 2013.

Åbingstider: Agnes Cupcakes, Sværtegade 2: Mandag-fredag 10.00-19.00, Lørdag 10.00- 17.00, Søndag 12.00-17.00. Agnes Cupcakes, Torvehallerne, Hal 2: Mandag-søndag 10.00-19.00

Om Kristian Vangsgaard

Kristian Vangsgaard er idémand og direktør for Agnes Cupcakes. Han er iværksætter på alle tænkelige måder og står blandt andet bag bilkonceptet Rent A Mini. Derudover har han en forkærlighed for film, udfordringer, originalitet og så er han perfektionist til fingerspidserne.

Udover Agnes Cupcakes, har han i år åbnet Laura?s Bakery i Torvehallerne i København, der kan karakteriseres som en nyskabelse inden for brød og kager, med rødder i traditionelle bageopskrifter og de bedste ingredienser fra hele verden. Her kan man blandt andet opleve surdejsrugbrød med bacon, originale cheese cakes, hindbærsnitter og trøffelkugler samt nyde en kop førsteklasses kaffe i møblementet, som ligeledes er designet af Johannes Torpe Studios.

Om Johannes Torpe Studios

Det utraditionelle designfirma, der har kreeret rammerne for Agnes Cupcakes, blev etableret i 2002 af den entrepenante Johannes Torpe og hans musikalske bror, Dj?en Rune RK. De to har tilsammen arbejdet med grafisk design, brand identitet, arkitektur, display-systemer og alt fra design af solbriller, ure og accessories til større indretningsprojekter i Italien og Kina.

Agnes Cupcakes og Laura?s Bakery er begge udviklet i tæt samarbejde med Johannes Torpe Studios.

Læs mere: www.johannestorpe.dk

Læs mere her

tags: USA, England, København, direktør, 2002, Danmark, 2010, 2011, Italien, 2013, Lyngby, Hamburg, Frederiksberg, kunst, skuespiller, chokolade, Kina, Israel, råvarer, Iben Hjejle, 2012, John Cleese, Kongens Nytorv, miljø, Kræftens Bekæmpelse, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar