søndag den 6. maj 2012

Fødevarestyrelsen advarer mod farlige slankepiller

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod en række kosttilskud, der indeholder ingredienser, som alene eller i kombination kan give alvorlige sundhedsskadelige effekter, blandt andet hjerte-/karproblemer

Kosttilskudsprodukterne sælges fra de dansksprogede hjemmesider www.stackerx.dk og www.lepigenx.dk. De to hjemmesider er næsten identiske. Enkelte produkter sælges fra www.nutramart.dk.
Hjemmesiderne ser umiddelbart ud til at være danske. De er dog registrerede i Hong Kong, med engelsk kundeservice adresse, og derfor ikke underlagt de danske myndigheders kontrol. Produkterne sælges primært til vægttab og fedtforbrænding. Det drejer sig om:

TestoMax indeholder Tribulus terrestris L.
Super Delight indeholder grøn the (koffein) og ekstrakt af pomerans (synefrin)
Therma Fusion indeholder grøn the (koffein) og ekstrakt af pomerans (synefrin)
Therma Pro Slim indeholder grøn the (koffein) og ekstrakt af pomerans (synefrin)
Ultra Fatburner indeholder koffein og synefrin

Herudover forhandles lignende produkter, hvor oplysningerne om indholdet er mangelfuldt. Produkterne ligner dog produkter, som Fødevarestyrelsen tidligere har advaret imod fx Therma Power, Helsingørpiller og produkter af navnet Stacker med indhold af stofferne koffein fra grøn the eller kaffe ekstrakt og synefrin fra pomerans (bitter orange) i kombination.

Kombinationen af stofferne koffein og synefrin kan give alvorlige hjerte-karproblemer.
Fødevarestyrelsen har haft kontakt til de engelske fødevaremyndigheder, som ikke kender til fødevarevirksomheder på den anførte engelske kontaktadresse.

Gode råd til forbrugerne
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at være varsomme i forbindelse med køb af kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider. Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker. Vær også varsom, hvis produktindholdet ikke er angivet præcist, men fx blot som thermogenic complex .

Hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af fødevaremyndighedernes stikprøvekontrol, kan du finde oplysninger på Fødevarestyrelsens hjemmeside www.altomkost.dk.

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, internet, virksomhed, Helsingør, Fødevarestyrelsen, sprog, kaffe, vægttab, kosttilskud,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar