fredag den 16. december 2011

Hurtig nytårskonfekt og forførende isdessert

Nye, nemme nytårsopskrifter: Det behøver slet ikke være besværligt eller tidskrævende at forsøde nytårsfesten med en indbydende og personlig nytårsdessert. Eller byde gæsterne på hjemmebagt kransekagekonfekt
med nougat, chokolade og nødder.

Her er tips og opskrifter til en nem og forførende nytårsaften, hvor de søde fristelser med fordel bliver ledsaget af champagne eller mousserende vin af den søde type.

GODT NYTÅR isdessert
(4 pers.)

1 liter god vanilleis
200 g Odense Ren Rå Marcipan med skovbær
200 g mørk chokolade

Skovbærmarcipanen kan erstattes af Odense Original Marcipan, der æltes sammen med lidt skovbærmarmelade.

Tag isen fra frost og lad den stå og blive lidt blød. Rør herefter rundt i isen og tilsæt små stykker marcipan. Frys isen igen et par timer. Temperer smeltet chokolade og lav din helt personlige chokoladedekoration med en lille sprøjtepose. Sprøjt ud på bagepapir eller en frysepose og lad chokoladen størkne.

Vejledning til temperering af chokolade og fremstilling af chokoladegitter findes på www.odense-marcipan.dk under "Den Søde Skole".

Nytårskonfekt
(40 stk.)

400 g Odense Færdig Kransekagemasse
50 g Blød Nougat
40 stk. konfektforme

Færdig Kransekagemasse fordeles i konfektformene. Tryk en lille fordybning i toppen af kransekagemassen med enden af en grydeske. Bag dem ved 220° C i 6-8 min. til de er gyldne. Efter bagning trykkes igen let i toppen for at markere fordybningen. Smelt nougat over vandbad og fyld nougat i fordybningerne.

Nøddekransekage
(20-25 stk.)

400 g Odense Færdig Kransekagemasse
100 g hakkede hasselnødder
100 g Odense Mørk Overtræk

Færdig Kransekagemasse formes til små kugler og rulles i hakkede hasselnødder. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem let på toppen, så de får form som en småkage. Bag dem ved 220° C i 6-8 min. til de er gyldne. Efter afkøling pyntes de med smeltet mørk overtræk.


Læs mere her

tags: Odense, Vejle, nytår, chokolade, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar