tirsdag den 29. november 2011

Nem og lækker julekonfekt

Hyggelig julekonfekt: Det behøver ikke at være svært eller besværligt at lave smagfuldt konfekt sammen med børnene. Det kan gøres både nemt og sjovt.

Det er rigtig hyggeligt at lave konfekt sammen med børnene - især hvis man gør det til en leg, og de vil elske det.

Forbered blot indkøbet med noget marcipan, nougat, smeltet chokolade, lidt frugtfarve og nødder og måske nogle udstikkere. Så er der dækket op til fest og fantasifuld julehygge.

Her er to meget nye, nemme og hurtige opskrifter på smagfuld konfekt. På Odense Marcipan hjemmeside - www.odense-marcipan.dk - findes der mere inspiration og mange flere opskrifter på julekonfekt til både børn og voksne.

SKOVBÆRKONFEKT
(40 stk.)

400 g Odense Ren Rå Marcipan med Skovbær
100 g mandelflager
200 g Odense Mørk Overtræk

Rist mandelflager på en bageplade i ovnen - ca. 15 min. ved 160° C. Skær skiver af marcipanen og del den på skrå, så det bliver til trekanter. Vend trekanterne i mandelflagerne og dyp dem i mørk overtræk.

Tips: Overtræk kan erstattes med mørk chokolade, som skal tempereres. Se vejledning til temperering på www.odense-marcipan.dk under Den Søde Skole

HIMMELSK KOKOSKONFEKT
( 20-25 stk.)

200 g Original Odense Marcipan
30 g kokosmel
2 spsk. mørk sirup
200 g hvid chokolade
150 g kokosmel

Ælt marcipan, kokosmel og mørk sirup sammen. Del herefter marcipanen i 20-25 stk. afhængigt af ønsket størrelse. Overtræk herefter med tempereret hvid chokolade og vend i eller drys med kokos inden konfekten sættes på køl i ca. 2 timer.

Foto: Børn og konfektleg
Foto: Skovbærkonfekt
Foto: Himmelsk kokoskonfekt

Læs mere her

tags: Odense, chokolade, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar