onsdag den 1. februar 2012

Røgeosten flyttes til Ørbæk

Arla har netop offentliggjort en plan for mejeriet i Ørbæk, der bl.a. indebærer, at mejeriet overtager produktionen fra Thrane Røgeost i Odense.
Sidste år overtog Arla driften af det fynske mejeriselskab Faurholt og Thrane I/S med dets to mejerier i hhv. Odense og Ørbæk. Mejeriet var i økonomiske problemer, og Arla gav et bud på mejeriet, som blev accepteret.

Siden overtagelsen har produktionen på de to mejerier i Odense og Ørbæk fortsat som hidtil, mens Arla har undersøgt, hvordan koncernen bedst muligt kan videreføre den fynske produktion.

?Vi har valgt at færdiggøre den flytning af produktion fra Odense til Ørbæk, som de tidligere ejere havde påbegyndt. Det er nødvendigt at skabe en sundere økonomi for produktionen, og derfor må vi samle hele produktionen på mejeriet i Ørbæk. Men røgeosten bliver på Fyn, den rykker bare 30 kilometer sydøst på,? siger Peter Giørtz-Carlsen, der er Arlas direktør for det danske marked.

Den fynske røgeost er noget særligt
Mejeriet i Ørbæk vil dermed fremover producere Thrane røgeost, creme fraiche, skyr, kvarg, hytteost samt mælk og piskefløde i poser. Der vil desuden være forskellige former for såkaldt lønproduktion af mejerivarer til en række kunder.

?Vi har en række planer om at give danske forbrugere flere spændende produkter at vælge mellem inden for premium kategorien i de kommende år, og her tror vi, at mejeriet i Ørbæk kan spille en rolle. Især den fynske røgeost er noget særligt i Danmark, og den vil vi gerne bevare på det danske mejerimarked og være med til at videreudvikle,? siger Peter Giørtz-Carlsen.

Ny organisering
Flytningen af røgeost-produktionen fra det lille anlæg på Thulevej i Odense forventes at ske i løbet af efteråret 2012.

Efter flytningen får mejeriet i Ørbæk som udgangspunkt en årlig produktion på ca. 5,5 mio. kg. Distribution, laboratorium og øvrig administration vil fremover blive varetaget igennem den øvrige del af Arla.

I dag er der i alt 23 medarbejdere fordelt på de to mejerier i hhv. Ørbæk og Odense; 17 i Ørbæk og seks i Odense. Når forandringerne er gennemført vil det samlede antal medarbejdere blive 16, og disse vil alle være tilknyttet mejeriet i Ørbæk.

Arla nedsætter et lokalt forhandlingsudvalg, der på bedst mulig vis skal forsøge at hjælpe de berørte medarbejdere videre til nye beskæftigelses-muligheder andetsteds enten i eller uden for Arla. Der vil også blive tilbudt mulighed for efteruddannelse.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, økonomi, Odense, uddannelse, Arla, 2012, beskæftigelse, efteruddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar