tirsdag den 7. februar 2012

Slå-katten-af-tønden fastelavnskage

Fastelavn er fest, sjov, udklædning og balladesang for børnene, og de vil gerne være med, når der skal bages fastelavnskage

Det er en gammel skik at klæde sig ud til fastelavn, og selve traditionen med fastelavnsris er mere end 1000 år gammel. Oprindelig blev risene ikke pyntet, men brugt til at piske unge piger og kvinder, der ikke havde børn. Fordi man troede (eller måske håbede), at slagene med risene gjorde det lettere at få børn.

I dag er fastelavnsrisene til sjov og leg og dekoreret med slik. Den oprindelige kat i tønden er afløst af appelsiner, slik og en kat i karton. Og med denne opskrift fra Odense Marcipan kan fastelavn også fejres med en slå-katten-af-tønden kage:

Fastelavnskage med marcipankatte
1 bradepande

4 æg
300 g sukker
200 g smør
200 g Odense Blød Nougat
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vaniljesukker
4 spsk. kakao

Marcipanlåg og pastafarver og ekstra ren rå marcipan til dekoration.

Pisk æg og sukker til en luftig og skummende æggesnaps. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og smelt nougaten heri. Sigt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i æggesnapsen og rør det sammen med nougat-smør. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen ca. 30 min. ved 170° C. Lad kagen køle af.

Læg marcipanlåget hen over den afkølede kage og skær det til. Bland marcipan med pastafarver efter egne ønsker til dekoration. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir og skær f.eks. to bælter til at sætte rundt om tønden samt katte ud af marcipanen. Brug resten af marcipanlåget til øjne og knurhår. Lav serpentiner af udrullet marcipan i andre farver.

Læs mere her

tags: Odense, pasta, Ford, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar