mandag den 23. april 2012

Så vender vi kajakken

Håndplukkede vilde krydderurter fra Grønland & kulturkogebogen Mamaq. Kvan Naturens ukronede dronning.

Den har været der altid, endda i vores egen baghave. Men vi har glemt den som så meget andet godt i vores travle hverdag. Sagnet siger at den blevet givet til os af selveste ærkeenglen Gabriel.

Kvan denne mytologiske storblomstrede plante med de utallige anvendelsesmuligheder, har gennem generationer ikke bare været urt og helse, men også vores vigtigste kilde til C vitamin og mineraler. Så vigtig, at vi opkaldte byer efter den, som f.eks. Vanløse (tidligere Kvanløse ) på grund af plantens store forekomst i den københavnske forstad.

Nordiske traditioner Nu er Kvan her igen sammen med andre spændende urter fra Grønland. Ja du læste rigtigt! De fleste af os forbinder nok mest verdens største ø med is, bjerge og golde klipper og ikke med dyrkning af urter og grøntsager. Men nu viser vores arktiske broderfolks verdens sig fra en anden side med hjælp fra danske pionerer.
Vi har arbejdet i 3 år på at få godkendelser, logistik og produkter på plads, og nu er vi endelig kommet i mål udtaler Lars Forsberg, som er en af folkene bag det nye tiltag med markedsføring af Grønland fra en ny vinkel. Kvan i Grønland, eller rettere fjeldkvan er den fineste i hele verden, og dens aroma og smag er uovertruffen.

Mamaq en kulturkogebog
For at give alle køkkenskrivere de bedste muligheder for at anvende de grønlandske urter kommer bogen Mamaq i handlen fra starten af maj. Titlen betyder det smager godt i min mund på grønlandsk og klinger også godt på dansk. Vi har valgt at kalde Mamaq for en kultur kogebog for det navn passer rigtigt godt til indholdet , siger Lars Forsberg.
Fusionskokken Henri Lee har med bistand af den grønlandske ekspert Anne Sofie Hardenberg forfattet mere end 50 dejlige opskrifter med grønlandske urter. Opskrifterne er tilpasset en nutidig og international smag og adgang til råvarer.
Kulturkogebogen dækker både et nytænkende kulinariske supplement til Ny nordisk mad, såvel som en fortælling om de enestående oplevelser, der er at finde i det sydgrønlandske kulturlandskab. Bogen udkommer i en dansk og en engelsk version og som e-bog.

Kvann Kompagniet
Nu kan du få fat i de første tørrede urter i Torvehallerne (Knife for life stade H5 og H6) og på www.kvann.dk fra den 25. april 2012. Kvann Kompagniet har som ambition at indsamle unikke smagsindtryk fra hele verden, som ellers ikke normalt er tilgængelige og tager nu de første skridt i en arktisk verden som er kendt af de færreste.

Torvehallerne 25. april 2012 kl. 15-16
Release arrangement med grønlandske vilde kryddeurter og kulturkogebogen Mamaq. Kokken Henri Lee fra Hav.dk vil fremtrylle små lækre smagsprøver til publikum og stadeholderne fremstiller produkter tilberedt med krydderurten kvan. Kom og smag på is, ost, snaps, brød, chokolade,øl, fisk og pizza i Torvehallernes demokøkken. Nogle af opskrifterne er fra den nye kulturkogebog Mamaq.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar