fredag den 27. april 2012

Skovbær cupcakes til Mors Dag og historien bag traditionen

Ny opskrift til Mors Dag: De små, lækre og hjemmebagte cupcakes til Mors Dag smager rigtig meget af frugt, sol og sommer, der er godt på vej

Det var den amerikanske kvinde Anna Jervis (1864-1948) som oprindeligt grundlage ideen og traditionen med Mors Dag. Inspirationen fik hun fra sin egen mor Ann Marie, der blev gift som 17 årig, og som blev mor til 11 børn, hvoraf kun fire overlevede. Alligevel havde Ann Marie gennem et helt liv overskud til at hjælpe andre, kæmpe for bedre sanitære forhold og bekæmpe sygdomme.

I Danmark blev Mors Dag introduceret af rigsdagsbetjent Christian Svenningsen, der var medlem af "De Allieredes Danske Vaabenfæller", og som havde fået ideen fra sine amerikanske soldaterkammerater. Lige siden er Mors Dag blevet holdt og fejret den anden søndag i maj. I år falder dagen på den 13. maj.

12 muffins eller 24 mini muffins
3 æg str. L
225 g sukker
150 g Original Odense Marcipan
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør
75 g mosede skovbær

Icing
100 g hvid chokolade
125 g mascarpone
100 g flormelis
50 g mosede bær gerne forskellige

Pisk æg og sukker skummende og luftigt. Tilsæt marcipan og pisk dejen igennem. Vend sigtet hvedemel samt bagepulver i dejen. Bland med smeltet smør og mosede bær. Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne ved 175º C i ca. 25 min. Små muffins bages ca. 15 min. Afkøl på rist.
Hak chokoladen fint og smelt halvdelen over vandbad. Tag skålen af varmen og rør resten af chokoladen i. Rør til det er smeltet og rør dernæst sammen med mascarpone, flormelis og bærmos.
Sæt cremen koldt til den er fast, rør den igennem og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt icingen i små toppe ud på kagerne. Sæt dem koldt indtil servering.


Læs mere her

tags: Danmark, chokolade, Odense, soldater, Ford, muffin, frugt, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar