lørdag den 5. maj 2012

Aarhus får klimaneutral is med god smag i munden på årets Spot Festival

Den bæredygtige og klimaneutrale isproducent, Ben & Jerry s sætter rammerne for chill out loungen på årets Spot Festival. Her kan gæsterne donere et valgfrit beløb til Mellemfolkeligt Samvirke, til gengæld for en Fairtrade-is.

100% Fairtrade is, serveret fra en klimaneutral isvogn, der holder fryserne kolde ved hjælp af solens stråler. Overskuddet går ubeskåret til Mellemfolkeligt Samvirke og prisen bestemmer du selv: Det er konceptet for Ben & Jerry s Sweet Spots Tour, der fredag lander på årets Spot Festival i Aarhus.

Den alternative soldrevne is-vogn, er et led i Ben & Jerry s klimaneutrale virksomhedsprofil, der også indebærer et særligt genbrugssystem, emballage fra bæredygtige skovbrug og meget andet.

I weekenden får Spot Festivalens besøgende mulighed for at udfolde sig kreativt på opstillede lærreder og med pensel og maling fortolke Fairtrade. Efterfølgende vil malerierne blive solgt mod et ubeskåret beløb til Mellemfolkeligt Samvirke.

Spot Festival finder sted den 4-5. maj.

-----

Fakta om Ben & Jerry s

Alle Ben & Jerry s is-varianter i Europa er Fairtrade-mærkede.

I 1978 åbner barndomsvennerne Ben Cohen og Jerry Greenfield deres første isbar i en nedlagt benzinstation i Vermont. Ben & Jerry s blev lanceret i Danmark i 2005. Første Ben & Jerrys isbar åbnede i Frederiksberg Centret i 2006.

Ben & Jerry s har reduceret deres CO2-udslip ved at omlægge deres transportruter og ved at have udviklet en let nedbrydelig emballage. Deres bondegårde bruger i stigende grad vind- og solenergi, og selv køerne, der leverer mælken til Ben & Jerry s flødeis, er på vej til at blive gjort miljøvenlige gennem forskning i deres foder. I alt har Ben & Jerry s afsat 2,4 millioner euro over en femårig periode til kampen mod klimaforandringer.

Fakta om den soldrevne isbod

Solcelletaget er opbygget af ni solcellepaneler med en nominel effekt på 9 x 90 = 810 Watt. Det betyder, at vognens to frysere og andre elektriske apparater kører 100 procent på solcelleenergi, når solen skinner i dagtimerne. Vognen er desuden udstyret med et batteri, hvor overskydende energi i dagtimerne lagres og derefter bruges, når solen ikke skinner. Ved overskyet vejr svinger solcelletagets effekt alt efter skydækket og mængden af snavs i atmosfæren, men i gennemsnit reduceres effekten med 50 %.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, CO2-udslip, Frederiksberg, virksomhed, klimaforandringer, benzin, 2006, kreativ, energi, virksomhedsprofil, miljøvenlig, atmosfære, miljø, stemmer, dæk, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar