søndag den 6. maj 2012

Verdensmester-hattrick i madkunst

Fødevareminister Mette Gjerskov ønsker danske NOMA tillykke med titlen som verdens bedste restaurant, en titel der i aftes blev erhvervet for tredje år i træk.

I London blev de bedste restauranter i verden i aftes rangeret, og her kravlede danske Noma med kokken René Redzepi i spidsen altså helt til tops.

To andre danske restauranter havde dog også fået en flot placering på listen. Restaurant Geranium løb med en 49. plads, og Restaurant Relæ fik en plads som nr. 70. Det er kun sket én gang før, at en den samme restaurant har taget æren som verdens bedste tre gange i streg.

Jeg siger stort tillykke til Restaurant Noma og alle de ansatte, der har knoklet for at kunne modtage så prestigefyldt en hæder. Det er virkelig flot og helt enestående for en dansk restaurant, og det er noget, vi alle kan være lidt stolte af, synes jeg. Noma og vores andre gastronomiske flagskibe viser os, at gode, lokale råvarer ikke er til at kimse ad. Skvalderkål fra en parcelhushave kan være lige så lækre som trøfler fra Sydfrankrig, og derfor skal vi kigge ekstra grundigt på de ting i vores egen danske, økologiske baghave. Den udvikling vil regeringen gerne hjælpe på vej, og derfor har vi over de næste 2 år afsat 56 millioner kroner på finansloven til at udbrede de dygtige danske kokkes tanker om økologi og velsmag til personalet i de offentlige køkkener. Vores succesrige kokke skal nemlig ikke kun løbe i forvejen, vi skal også kigge dem over skulderen, siger fødevareministeren.

Det er en jury bestående af 800 førende folk fra den gastronomiske verden der kårer de bedste restauranter i verden.

Læs mere her

tags: restaurant, London, råvarer, regeringen, fødevareminister, regering, økologi, finanslov,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar