tirsdag den 7. august 2012

Restaurant Day kommer til Danmark

Restauratør for en dag

Alle kan nu åbne en restaurant, mad-bod eller bar for en enkelt dag. Restaurant Day er en en-dags-festival for utraditionelle restaurantoplevelser i hjemmet, på bussen, i parken, på stranden eller hvor hen fantasien rækker. Det sker for første gang i Danmark 19. august på initiativ af en gruppe frivillige kreative unge.

Helt almindelige danskere får nu mulighed for at lege restauratør for en dag, når Restaurant Day åbner for første gang i Danmark 19. august. Enhver kan deltage, og alle koncepter og initiativer er velkomne denne dag er det dig, mig og naboen, der sætter dagsordenen og bestemmer menuen. Så om burgere bliver hejst ned fra 5. sal eller om der serveres mini hotdogs foran den lokale bodega vil tiden vise. Hjemmesiden www.restaurantday.org og en mobilapplikation viser både restauratører, hvordan de deltager og gæsterne, hvor de kan smage på herlighederne.

Først finnerne
Restaurant Day startede i Helsinki, Finland i 2011 med 40 pop-up-restauranter fordelt på 13 byer. Sidenhen har Restaurant Day spredt sig til andre lande så langt som fra Japan til Brasilien. Det sker fire gange om årligt, og i maj 2012 poppede hele 300 restauranter op i 50 byer i 12 lande.

Cathrine Frederiksen, ejer af virksomheden Tomo, er kvinden, der har bragt Restaurant Day til Danmark. Hun og en engaget gruppe arbejder nu frivilligt for at få det til at ske. Danskerne skal også have mulighed for sammen at få sjove, nye og kreative madoplevelser i en helt anden form, end de er vant til, mener Cathrine, som blev inspireret til initiativet ved at deltage i Restaurant Day i Helsinki.

Find listen over restauranter i Danmark og resten af verden på www.restaurantday.org og i mobilapplikationen. Restaurant Day kan også følges på facebook. På hjemmesiden kan nye restauratører desuden finde en trin-for-trin guide til, hvordan man deltager med sin egen restaurant.

Link til fotos kreditering: Restaurant Day
Foto 1, foto 2, foto 3

Video
Cathrine Frederiksen til Restaurant Day i Helsinki - vimeo.com/36649043

MERE OM RESTAURANT DAY
Finnerne er gavmilde og deler det skønne koncept med resten af verden, og allerede nu er bl.a. Japan, Brasilien, Island og Sverige hoppet med på vognen. Restaurant Day bliver afholdt fire gange om året og d. 19. maj 2012 åbnede over 300 restauranter rundt omkring i verden.

SÅDAN ÅBNER MAN RESTAURANT:

1. Find et sted til din restaurant
Kun fantasien sætter grænser. Du kan åbne din restaurant på stranden, i en trækrone, i din lejlighed, på dit kontor, på din cykel, lige hvor du lyster - bare andre ikke er generet af det.

2. Find på et koncept
Du kan vælge at gøre det simpelt og sætte god musik på og holde Smoothie Disco, eller du kan være vild og hejse veldesignede burgere ned i kurve fra 5.sal. Du kan også gå hele vejen og for eksempel lade menuen være designet ud fra de mest googlede opskrifter i dit land. Hver gang der bliver afholdt Restaurant Day kommer folk på forbløffende interessante koncepter - lad os udfordre dem!

3. Fortæl os og dine venner om det
Gå ind på www.restaurantday.org og fortæl nationen af glade Restaurant Day-besøgende, hvor de kan finde din biks og hvad de kan se frem til, hvis de besøger den. Din restaurant kommer med på vores kort og liste over restauranter. Husk også at fortælle alle dine venner om dit nye sted.

EKSEMPLER PÅ RESTAURANTER I HELSINKI

#1 KUKO En gruppe kunst-studerende skabte en smuk og overdådig buffet af kager til salg for et fotografi af en selv, taget af en fotograf på stedet. Før man fik sin kage, skulle man underskrive en længere kontrakt, hvor man gav tilladelse til at eleverne kunne bruge fotografiet til stort set alt.. Det blev til et godt kunst-projekt og en fremragende kage!

#2 LAUNDRYROOM GOES SOUP En tøjbutik med 2.nd hand-tøj, forvandlede sig til en suppe-bar og langede veltilberedte portioner med friske krydderier og lækkert brød over baren, her kunne man vælge at tage retten med eller nyde sit måltid sammen med andre besøgende ved et stort bord midt i butikken.

#3 THE LABORATORY Et nyt galleri skulle åbne i hjertet af Helsinki og ejerne besluttede at have en pre-opening event, i anledning af Restaurant Day, for at sprede nyheden. De inviterede lokale, kreative og successfulde kokke, som transformerede en klassisk finsk dessert, Pulli, til en serie af mini-burgere. Dekorationerne i rummet matchede konceptets visuelle identitet.

#4 WANNABE BALLERINAS APRÈS SKI Wannabe Ballerinas er en klub i Helsinki, hvor personer som aldrig forsøgte sig med balletskolen, kan genoplive deres drømme. De mødes jævnligt,øver og optræder til forestillinger, altid i tylskørt og de koster penge at lave. Derfor gik overskuddet fra deres pop-up bar med After Ski tema til netop det!

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Sverige, restaurant, retten, EM, kunst, Japan, Island, Brasilien, 2012, virksomhed, penge, krydderi, kreativ, Finland, studerende, stemmer, tøjbutik,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar