fredag den 1. februar 2013

Erfaringer med Små skridt

18 voksne fortæller i bogen "Vægtstop. 18 fortællinger om at tage Små skridt" deres historier om, hvordan de har prøvet at tabe sig. Fælles for dem er, at de har brugt Små skridt-metoden. Metoden går ud på, at man laver små ændringer i sine nuværende spise-, drikke- og aktivitetsvaner. Ændringerne skal være så tilpas små og realistiske, at man kan fortsætte med dem og gøre dem til nye, sunde vaner i sit liv. Historierne viser, at der er mange forskellige veje til at tabe sig. Udfordringen er at finde lige netop den vej og de små skridt, der passer bedst til den enkelte.

Små skridt-metoden har længe været anvendt på vægtstopkurser landet over. Historierne i bogen, om hvordan det er gået kursisterne, er samlet og redigeret af to vægtstoprådgivere, Jette Kiær Ørntoft og Lene Nørskov Henriksen. Bogen indeholder de mange gode erfaringer, som de 18 vægtstoppere har delt med dem. Håbet er at brede metoden og erfaringerne ud til en større kreds, så andre også kan gøre brug af dem.

Bogen "Vægtstop. 18 fortællinger om at tage Små skridt" er udgivet af Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning.

Læs mere her

tags: Sundhedsstyrelsen, vægtstoppere,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar