lørdag den 23. februar 2013

Wassim Hallal vil genrejse Molskroen

Han gjorde Frederikshøj til Danmarks bedste restaurant i 2012, og nu har Wassim Hallal sat sig et nyt mål. Topkokken vender nemlig hjem til Molskroen, som han vil igen vil gøre til et gastronomisk fyrtårn.

For Wassim Hallal bliver det næsten som at vende hjem, når han den 16. marts åbner Molskroen for gæsterne. Han har netop overtaget forpagtningen af den legendariske kro på Djursland, som han selv gjorde til Årets Restaurant i Danmark i 2006, men som de seneste år har haft svært ved at holde niveauet.

Det var jo her, jeg sprang ud som topkok i sin tid, og jeg glæder mig helt vildt til at vende tilbage og føre Molskroen op på allerhøjeste niveau igen, siger Wassim Hallal, der forpagter restauranten af kroens ejere, Vivi og Henrik Frederiksen.

Synergi mellem restauranterne
Overtagelsen af Molskroen betyder dog ikke, at Wassim Hallal slækker på ambitionerne for hjertebarnet Frederikshøj i Aarhus, som i 2012 fik prisen som Årets Restaurant i Danmark.

Frederikshøj skal stadig være Danmarks bedste restaurant, og jeg er helt sikker på, at det kan lade sig gøre at drive begge steder uden at gå på kompromis med kvaliteten. Tværtimod vil der være masser af synergi mellem de to steder, siger Wassim Hallal, som får titel af gastronomisk overhoved på de to restauranter.

Han vil selv være at finde i køkkenet på begge restauranter, men trods alt ikke samtidig, og derfor bliver staben særdeles vigtig.

Jeg er så privilegeret, at jeg har en række fantastisk dygtige folk omkring mig, som jeg har arbejdet sammen med i mange år, og som kender min filosofi ud og ind. Det gør det muligt at holde niveauet helt i top begge steder, siger han.

Lasse Poulsen bliver køkkenchef og medejer på Molskroen, og på Frederikshøj har Jakob Møller allerede titlen som køkkenchef. Jeppe Lund bliver direktør for begge restauranter.

To profiler
Frederikshøj fortsætter sin stil som den kreative, nytænkende gourmetrestaurant i byen, mens Molskroen vil lægge en mere pompøs linje med hummer og kaviar som klassiske omdrejningspunkter på menukortet.
Samtidig vil Molskroen have et frokostkort og en á la carte menu, der sigter mod de mange sommerhusgæster i området, med et prisniveau så alle kan være med.

Filosofien vil dog være den samme begge steder:
Det skal være en oplevelse at gå på restaurant, og maden skal smage pissegodt, som Wassim Hallal udtrykker det.

Molskroen er i øjeblikket ved at gennemgå en gennemgribende renovering, så når restauranten åbner den 16. marts, vil det være i de bedst tænkelige rammer.

For yderligere oplysninger kontakt:

Wassim Hallal: tlf. 2165 5413
Jeppe Lund: tlf. 2812 4535

Foto: Jesper Buch Rais

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, restaurant, 2012, 2006, kreativ, Mols,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar