mandag den 11. marts 2013

Øl i verdensklasse på Restaurant Snerlen

Restaurant Snerlen har i samarbejde med Michael Stenvei arrangeret en spændende aften der står i øllets og forårets tegn. Gæsterne kommer til at smage på eksklusive øl i den absolutte verdensklasse ingen af flaskerne der kommer på bordet er vurderet til under 98 ud af 100 point på Ratebeer.com.

Fisk og skaldyr sætter vi normalt ikke i forbindelse med øl. Er du på restaurant, hvor menuen består af fisk og skaldyr, som på Restaurant Snerlen i Frederikshavn, vil drikkevarerne normalt bestå af en flaske hvidvin eller, hvis der er noget særligt at fejre, en flaske med bobler. Men hvem er det, der har bestemt det Snerlen, der i forvejen er kendt for at tænke ud af boksen og udfordre traditionerne, vil nu prøve at gøre op med forestillingen om, at øl ikke passer til fisk og skaldyr. Ideen kom fra Michael Stenvei, der tidligere har haft lignende arrangementer på den nu konkursramte Vægteren.

Michael kontaktede os og spurgte, om vi kunne være interesserede i at holde et arrangement, hvor vi serverer en masse spændende øl for gæsterne. Han ville så stå for at finde og importere øllene, hvis vi ville stå for maden. Det skulle blandt andet adskille sig fra arrangementerne på Vægteren ved, at de udvalgte øl ville være lidt mere eksklusive. Vi har aldrig prøvet noget lignende dette før, så selvfølgelig sagde vi ja til udfordringen siger Tonny Kristensen fra Snerlen.

Og de øl som gæsterne skal smage på denne aften er da heller ikke bare hvilke som helst øl.

Øl-nørderi i topklasse
De øl, Michael Stenvei har valgt ud til Øl i verdensklasse på Snerlen er nok forholdsvis ukendte for den almindelige forbruger, men for en ægte øl-nørd kan det sammenlignes med, når en ny Star Wars film har premiere eller hvis der bliver serveret en virkelig god årgang Pingus rødvin til maden.

De er alle bedømt til at ligge i den absolutte globale top, er specialimporterede til netop denne anledning og ligger til minimum 100 kr. per flaske. Der er altså lang vej fra de almindelige specialøl til dem, vi serverer denne aften. Det er faktisk lidt af en bedrift, at der findes lige akkurat disse øl i Frederikshavn siger Michael Stenvei, der har stået for importen. Blandt andet kommer gæsterne til at smage på øl fra Holland, Belgien og Alaska, samt et samarbejdsbryg fra Danmarks og USA s højest profilerede bryggerier. Til hver øl vil aftenens værter, Michael Stenvei og Bo L. Jensen, præsentere og fortælle dens unikke historie. Der bliver altså noget for både synet, smagssansen og fantasien.

BA Whiteout fra Alaska er jeg især spændt på at smage siger Michael Stenvei. Den er brygget som en belgisk inspireret hvedeøl med Brettanomyces-gær og lagret på eksklusive franske chardonnayfade bryggeren fortæller mig, at den skulle være at sammenligne med en dejlig flaske hvidvin. Derfor bliver den også serveret til forretten, som kommer til at bestå af hvid fisk på Restaurant Snerlen. Derudover er jeg ekstremt spændt på Three Floyds Brewery fra USA og danske Mikkellers bidrag Hvedegoop og Speedway Stouten fra AleSmith, som er stort set utilgængelig i Danmark. Det bliver altså en rigtig stor aften for øl-nørderne det her.

Arrangementet er den 22. marts på Restaurant Snerlen i Frederikshavn og koster 495 kr. per person inklusive øl, tre retters menu, snacks og fortællinger om øl. Se mere på www.snerlen.dk.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, Holland, restaurant, retten, konkurs, Belgien, Star Wars, Mikkellers, Frederikshavn,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar