tirsdag den 2. juli 2013

Nu åbner Gram Slot Sønderjyllands kulinariske showroom

4. juli slår Gram Slot dørene op til en helt ny café og gårdbutik, der bringer regionens borgere og turister endnu tættere på lokalt producerede specialiteter og råvarer. Åbningen manifesterer Syddansk Fødevareklynge og Gram Slots arbejde for at styrke netværket mellem regionens producenter.

Endelig får Sønderjylland sit helt eget kulinariske udstillingsvindue. Det sker på torsdag 4. juli, når slotsejerne Svend og Sanne Brodersen, Carl Holst, formand for kulturudvalget i Haderslev Kommune og Karl Gunnar Gregersen, formand for Region Syddanmark klipper snoren til gårdbutikken og caféen i den nyrestaurerede kostald.

Alle er inviteret til den store begivenhed, der fejres torsdag 4. juli kl. 11-17, hvor gæster i løbet af dagen selv kan få fingrene i håndværket med at kærne smør, male mel og smage på de mange varer i butikken og møde de små fødevareproducenter og kunsthåndværkere.

Regionalt samarbejde manifesteres
Gram Slot har allerede manifesteret sig som Sønderjyllands oplevelsescenter for økologisk landbrug, gastronomi og kultur, nu bliver det i endnu højere grad et samlingspunkt for de lokale borgere og mange turister, men også for regionens producenter.

Vi ser frem til at byde folk fra nær og fjern velkommen i vores flotte, nye butik og café, for vi er så stolte over at huse regionens kulinariske spydspidser. Jeg håber, at det er med til at styrke linket mellem producent og forbruger og netværket producenterne i mellem, siger Sanne Brodersen, indehaver af og kulturformidler ved Gram Slot.

Det regionale fødevareprojekt Syddansk Fødevareklynge har arbejdet tæt sammen med Gram Slot om at indfri ambitionen om at skabe større synergier for fødevareproducenterne, et arbejde der i sidste ende skal styrke virksomhedernes afsætning og dermed bundlinje.

---

Fakta

Program for åbning
11.00 Åbningstale ved Carl Holst, fmd. Region Syddanmark
11.07 Åbningstale ved Karl Gunnar Gregersen, formand for kulturudvalget i Haderslev Kommune
11.15 Snoren klippes af Sanne og Svend Brodersen, Carl Holst og Karl Gunnar Gregersen
11.17 Svend Brodersen, direktør, byder velkommen og rundviser

Aktiviteter I løbet af dagen kl. 11-17 åbent for alle
Premiere på nye Gram Slot produkter, smag på økovin, smag på frisk mælk, mal dit eget mel, mal dine egne havregryn, mal din egen kaffe, besøg den velassorterede ostebutik i butikken, smag den håndlavede Slots-is. Der er gratis is til alle børn!, mød producenterne på sommermarkedet på gårdspladsen i den nyrestaurerede kostald.

Gram Slot er et økologisk landbrug, der afsætter mælk, kartofler, mel, havregryn under det økologiske brand Gram Slot hos Rema 1000. Derudover har Gram Slot erhvervsaktiviteter som konferencer, hotel, ferieboligerne, events samt messer og markedsaktiviteter i den istandsatte kostald på Gramgård. Desuden er Gram Slot også en kulturinstitution med formidling af historie, arkitektur, kultur og natur.

Gårdbutikken og café vil være åben hele sommeren hver dag fra kl. kl. 10 til kl. 20 frem til og med søndag 10. august. I denne periode er der også sommermarked på Gram Slot hver torsdag.

Velkomstcenteret består af reception, gæster skal føle sig velkomne og serviceret effektivt. Gårdbutik, skal være et fyrtårn for sønderjyske fødevarer og et showroom for gårdens økologiske produkter samt give kunderne en sanselig oplevelse. Caféen skal servere folkelig gastronomi lavet hovedsageligt på økologiske råvarer produceret på Gram Slot. Kulturværksted arbejdende værksted og mødested for kunst og kultur i Sønderjylland. Kulturværkstedet skal stimulere gæsternes kreativitet, skabe kulturoplevelser, miljø og læring for gæsterne på Gram Slot. Markedsplads for egnens fødevareproducenter og kunstnere med målet om at skabe dynamik i lokalsamfundet og trafik på Gram Slot.

I gårdbutikken er der lagt vægt på produkter, der har høj kvalitet, både smagsmæssigt og
rent æstetisk. Her er mælk og ost; brød, mel og gryn; forskellige pølser, specialiteter og andre delikatessevarer; saft, juice, øl, vand og vin samt is. Hertil kommer keramik, glaskunst, malerier mv.

Syddansk Fødevareklynge er et regionalt fødevareprojekt, hvis formål er at skabe synergi og sammenhængskraft i samarbejde med lokale fødevarenetværk og fødevarevirksomheder i Region Syddanmark.

Medlemmer af Syddansk Fødevareklynge kan ses her: http://syf.dk/om-klyngen/deltagere/

Læs mere her

tags: direktør, kunst, råvarer, virksomhed, recept, Sønderjylland, kreativ, miljø, Rema 1000, økologi, Fakta, kaffe, Haderslev,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar