lørdag den 28. december 2013

Fødevarestyrelsen inviterer bagerne til kanel-møde

Fødevarestyrelsen ønsker dialog med bagerne om muligheden for fortsat at sælge kanelsnegle i Danmark, uden at det går ud over forbrugersikkerheden.
De seneste dages debat om rimeligheden i at Fødevarestyrelsen fortolker EU-regler på en måde der, ifølge bagerne, gør det vanskeligt at fremstille en ordentlig kanelsnegl, får nu Fødevarestyrelsen til at invitere Danske Bagere og Konditormestre samt Dansk Industri til dialogmøde.

Fakta
Stikprøveanalyser foretaget af Fødevarestyrelsen viste tidligere på året at halvdelen af de besøgte bagere ikke havde problemer med at overholde reglerne for indhold af kumarin i kanelholdigt bagværk.

Der skelnes primært mellem to typer kanel, hhv. kassiakanel og ægte kanel. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel (også kaldet Ceylon kanel), der kun indeholder meget lidt kumarin.

Derfor bør kassiakanel indtages i begrænsede mængder. Kassiakanel er den mest almindelige kanel i Danmark og benyttes industrielt til fremstilling af bl.a. bagerivarer, desserter, morgenmadsprodukter og te. Der kan benyttes større mængder ægte kanel, inden grænseværdierne for kumarin overskrides.

Læs mere her

tags: Danmark, EU, Dansk Industri, Fødevarestyrelsen, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar