fredag den 24. januar 2014

Husk at skylle salat og krydderurter

Spis masser af frugt og grønt - men skyl det først, lyder rådet fra Fødevarestyrelsen
Appetitten på grøntsager fra eksotiske lande betyder, at flere og flere forbrugere får diarré og kaster op. Derfor indleder Fødevarestyrelsen nu en oplysningskampagne, der skal minde forbrugerne om, at det er vigtigt at skylle salat og krydderurter for at undgå bakterier og virus. Illustrator og satiretegner Anders Morgenthaler har lagt streg til Fødevarestyrelsens kampagnefilm og annoncer.

"Fødevarestyrelsen anbefaler fortsat, at forbrugerne spiser masser af frugt og grønt. Men vores overvågning viser, at omkring fem procent af salathovederne og krydderurterne kan være forurenede med salmonella eller campylobacter", fortæller dyrlæge Niels Ladefoged Nielsen fra Fødevarestyrelsen.

Hvis du skyller krydderurter og salat grundigt, kan du fjerne op til 80 procent af bakterier og virus. Så skyl salat og krydderurter grundigt, og slip for at ende flere timer på toilettet. Det er især vigtigt, hvis du har spist fx krydderurter fra mere eksotiske lande med en lavere hygiejnestandard end i Danmark.

Sådan skyller du salat og krydderurter

•Fjern beskidte og beskadigede blade
•Skil salat fra stokken
•Klip krydderurter fra stilken
•Skyl bladene grundigt i rindende koldt vand•Lad bladene dryppe af i et rent viskestykke - eller brug en salatslynge

Mere om kampagnen
Fødevarestyrelsens kampagne inviterer forbrugerne ind i Anders Morgenthalers skæve univers, men byder også på en instruktiv film om, hvordan du skyller salat og krydderurter i praksis. Filmen bliver vist i DR OBS og på landets regionalstationer, mens filmen med Anders Morgenthaler tegninger bliver vist på en lang række hjemmesider.

Oplysningskampagnen bygger også på print og web bannerannoncer i bl.a. Politiken, på Morgenthalers hjemmeside www.heltnormalt.dk, på en lang række internetmedier og på Go Cards på caféer.

Se kampagnematerialet på www.Fødevarestyrelsen.dk/skyl

Læs mere her

tags: Danmark, internet, OB, Film, Politiken, overvågning, bakterie, Fødevarestyrelsen, krydderurter, frugt, salat,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar