onsdag den 10. september 2014

CBS skal præge danskernes madvaner i ny tænketank

Fødevareministeren har nedsat en tænketank, der skal ændre danskernes madvaner. Professor i forbrugeradfærd ved CBS Torben Hansen er udtaget til holdet. Han ved blandt andet, hvordan supermarkederne kan gøre livet lettere for forbrugeren. Danskerne skal have en bedre madkultur, som blandt andet er præget af flere hjemmelavede måltider og flere sociale måltider. Det skal professor i forbrugeradfærd fra CBS Torben Hansen være med til at skabe.

Han er udpeget som medlem i en ny måltidstænketank, som fødevareminister Dan Jørgens står bag.

- Måltider er noget af det mest kulturbårne og fundamentet for det, er fødevarer. Der er mange ritualer forbundet med madvaner, og alle har en mening om det, så der vil komme mange følelser i spil. Jeg har arbejdet med fødevarer en del år, og jeg glæder mig til at bidrage, siger professor Torben Hansen.

Tænketanken består af 20 medlemmer, deriblandt kokke, eksperter og repræsentanter fra interesseorganisationer. Sammen skal de foreslå en masse råd til måltider, melder Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri ud.

Måltider skal være kilde til nydelse i hverdagen
Hvad kan supermarkeder gøre for at skubbe danskerne i den rette retning Og hvordan kan både supermarkederne og forbrugeren få noget ud af det Det er spørgsmål Torben Hansen har beskæftiget sig med.

Som eksempel nævner han, at supermarkeder kan begynde at tilbyde at samle ingredienser til måltider i en kasse med dertilhørende opskrifter. Forbrugeren slipper for at scanne hylderne for fødevarer og behøver kun at tilberede retten derhjemme.

- Forbrugerne skal fokusere mere på nydelsen i måltidet og ikke indholdet. Måltidet skal være en kilde til nydelse i hverdagen og ikke kun til fest. Det bliver spændende at gøre danskerne klar til en bedre fødevarekultur, siger han.

Blandt tænketankens 19 andre medlemmer er kendte personligheder som Claus Meyer, Adam Price og ernærningserkspert Christian Bitz. Formand for tænketanken bliver Landbrug og Fødevarers direktør Søren Gade.

Læs mere her

tags: direktør, tænketank, retten, fødevareminister, Søren Gade, supermarked, organisation, madvane,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar