torsdag den 13. november 2014

Flere danske fødevarer til Sydkorea og Kina

Dan Jørgensen indleder i dag besøg, der skal styrke dansk fødevareeksport i Sydkorea og Kina. Besøget, der indledes i Seoul og slutter i Beijing på lørdag, har til formål at styrke de politiske og erhvervsmæssige relationer med Kina og Sydkorea. En erhvervsdelegation fra Landbrug og Fødevarer og Dansk Industri følger ministeren.

"Den russiske embargo har tydeligt vist, hvor vigtigt det er, at vi styrker indsatsen på nye markeder. Heldigvis har kineserne for længst fået smag for danske fødevarers kvalitet og høje sikkerhed. Og i Sydkorea efterspørges der danske ingredienser og svinekød. Selv den danske hotdog med ristede løg har indtaget landet. Men derfor skal vi alligevel hele tiden anstrenge os for at finde endnu flere aftagere", siger Dan Jørgensen.

Fødevareministeren følges med en erhvervsdelegation fra Landbrug og Fødevarer og Dansk industri til Seoul, Shanghai og Kina. Besøget skal dels bruges til at bane vejen for danske fødevarer, dels styrke samarbejdet med de sydkoreanske og kinesiske myndigheder.

"Den galoperende økonomiske vækst i både Kina og Korea har skabt en voksende middelklasse, der er villig til at betale for kvalitet og sikkerhed, som netop er det, vi kan levere. Derfor er det også helt afgørende, at vi vinder myndighedernes tillid, så endnu flere døre bliver åbnet fremover. Potentialet er enormt", understreger fødevareministeren.

I Shanghai skal ministeren deltage i åbningen af den store Landbrugs- og fødevaremesse Food and Hotel China 2014 og derefter åbne den danske pavillon, der skal promovere danske fødevarer og fiskeri- og landbrugsprodukter.

Fakta
- Danmarks eksport fra fødevareklyngen til Sydkorea var i 2013 på 677 mio. kr., hvilket svarer til 17 pct. af Danmarks samlede eksport til Sydkorea i 2013.

- Danmarks eksport fra fødevareklyngen til Kina(inkl. Hong Kong) var i 2013 på 17,6 mia. kr. Det svarer til en tredobling siden 2009, hvilket gør Kina til et af Danmarks kernemarkeder for fødevareklyngen.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, politi, økonomi, 2013, Kina, fødevareminister, Dansk Industri, Beijing, svinekød, Korea, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar