onsdag den 12. november 2014

Risiko for farlig bakterie i fransk gedeost

Har du den franske gedeost Pelardon fra Fermier de la Borie på køl derhjemme, skal du smide den ud Fredag aften modtog Fødevarestyrelsen en meddelelse fra de franske fødevaremyndigheder om, at der i den franske gedeost Pelardon, er fundet en særlig ondartet E.coli-bakterie. En bakterie, der udover at kunne give voldsomme mavesmerter og blodig diarré, i sjældne tilfælde også kan give nyresvigt.

Endnu har Fødevarestyrelsen ikke modtaget oplysninger fra Frankrig om til hvilke danske butikker osten er solgt. De franske myndigheder har oplyst, at ostene har en 'Mindst holdbar til'-dato, der strækker sig fra 21.10.2014 til og med 16.12.2014.

Fødevarestyrelsen kontakter det danske importørnetværk. Fødevarestyrelsen.dk opdateres med yderligere oplysninger, når der er nyt i sagen.

Læs mere her

tags: Frankrig, bakterie, Fødevarestyrelsen, 2014,

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar