tirsdag den 12. juli 2016

Advarsel til østers– og muslingesamlere ved Vestkysten


Fødevarestyrelsen fraråder, at man samler muslinger og østers i Vadehavet den kommende tid på grund af fund af algegifteDer er fundet algegift i muslinger fisket ved Horns Rev i Vesterhavet. Men selvom de giftige muslinger er fisket langt fra kysten, er det usikkert, hvor udbredt algegiften er. Derfor fraråder Fødevarestyrelsen, at man samler muslinger og østers i Vadehavet den kommende tid. Da algegiften kan flyttes med strømmen, kan det ikke afvises, at algegiften også kan have bredt sig langs Vestkysten.

Algegiften, der er fundet i muslingerne, kaldes diarréfremkaldende skaldyrsforgiftning (DSP). Spiser man muslinger eller østers, der indeholder algegiften, kan det give både diarré og opkast.


På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes en række gode råd til private, som samler muslinger og østers. Her kan man også følge med i, hvor og hvornår det igen er sikkert at samle muslinger og østers i Vadehavet.

Alle muslinger og østers der sælges i Danmark, bliver testet for algegift. Det er derfor forsat sikkert at købe dem i butikkerne.

Læs mere her

tags: Danmark, Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar