onsdag den 8. september 2010

Dansk forslag om ny mærkning af energidrikke

På et møde i Bruxelles tirsdag foreslår Danmark, at der på EU-niveau skal indføres udvidet krav til advarselsmærkning af energidrikke. Flere lande forventes at bakke op om forslaget.

Det seneste år har det været tilladt at sælge koffeinholdige energidrikke i danske butikker. Det er allerede et krav, at emballagen skal mærkes med, at energidrikkene har et højt indhold af koffein. Trods advarselsmærkningen har pædagoger på nogle skoler og fritidsklubber berettet, at børnene har et uforholdsmæssigt højt forbrug. Derfor stiller fødevareminister Henrik Høegh nu på EU-plan forslag om at skærpe mærkningen, så børn og forældre kan blive bedre oplyst om koffeinindholdet.
Vi vil gerne have, at det bliver tydeligere oplyst på energidrikkene, hvor meget koffein børn, unge og gravide bør indtage, og vi vil gerne have hele EU med på mærkningen, så vi kan nå ud til alle forbrugerne , siger fødevareminister Henrik Høegh.

Fakta
Danmark fremsætter et officielt forslag om ændringer i den eksisterende advarselsmærkning i EU lovgivningen. Forslaget fremsættes i forbindelse med de igangværende EU forhandlinger om en ny mærkningsforordning. Forslaget fremsættes tirsdag den 7. september 2010.
Danmark luftede forslaget allerede i juli hvor flere lande tilkendegav, at de delte Danmarks bekymringer vedrørende koffein.
Advarselsmærkningen på drikkevarer foreslås at blive følgende:
Højt koffeinindhold. Voksne max 50cl om dagen. Unge max 25cl om dagen. Bør ikke indtages af børn under 10 år og gravide .

Fødevarestyrelsen sendte i foråret informationsmateriale om energidrikke ud til lærere og pædagogmedhjælpere på 3000 skoler og fritidsklubber.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar