onsdag den 8. september 2010

Madskoler gør børn mindre kræsne og giver dem lyst til at gå i køkkenet

1.300 børn vil i en uge af deres sommerferie lære mere om, hvordan de laver lækker, sund og varieret mad, hvor fødevarerne kommer fra og hvorfor det er vigtigt at dyrke daglig motion. Der bliver også tid til at lege, tage på gårdbesøg og tilberede mad til et festligt forældrearrangement. Bedst af alt er, at erfaringer fra tidligere år viser, at børnene tager de gode vaner med hjem i familiens køkken.

Børn fortrinsvis i alderen otte til 12 år - vil i løbet af en uge af deres sommerferie prøve kræfter med at tilberede både morgenmad, frokost, mellemmåltider og aftensmad. Det foregår på Madskolerne, der arrangeres af Landbrug & Fødevarer og 4H. På Madskolerne lærer børnene, hvor maden kommer fra og hvordan de laver mad fra bunden. De bliver præsenteret for råvarer de ikke har smagt før, ligesom der også er introduktion til sammenhængen mellem kost og motion.

Børnene lærer, hvor maden kommer fra og hvordan man laver mad fra bunden. De bliver præsenteret for mange forskellige smagsoplevelser kombineret med et indblik i sammenhængen mellem kost og motion og en idé om, at det sunde valg ikke er kedeligt.

Erfaringer fra sidste års madskoler viser, at 75 pct. af de deltagende børn laver mere mad derhjemme efter at de har deltaget på Madskolen, ligesom 71 pct. svarer ja til, at de har smagt på nye fødevarer på Madskolen. Målet med Madskolerne er at give børnene mere lyst til at lave mad.

- Svarprocenterne fra sidste år viser tydeligt, at Madskolerne bidrager til at øge lysten til at lave mad og afhjælpe kræsenhed hos børnene. Oven i købet fortæller over 99 pct. af forældrene i en evaluering, at de har haft rigtig god eller god erfaring med, at have et barn på Madskole, forklarer Line Damsgaard, som er koordinator for Madskolerne.

Seks af sommerens Madskoler er etniske og her tager madlavningen så vidt muligt udspring i børnenes kulturelle baggrund, ligesom der tages hensyn til kulturelle kostregler, f.eks. at kød skal være halal-slagtet. Herudover er tre af Madskolerne for unge i alderen 13-15 år.

Der er 300 frivillige voksne som hjælper børnene med at lave mad på de 73 deltagende skoler.

Det er muligt at hente pressebilleder og at finde Madskoler på www.madskoler.dk, men du er også velkommen til selv at besøge en madskole. Kontakt da venligst Line Damsgaard.

Yderligere oplysninger: Landbrug & Fødevarer, Line Damsgaard, Madskolekoordinator, tlf.: 33 39 40 87, mobil: 27 24 56 22

Sponsorer på madskolerne er: Andelsfonden, Arla, Bornholms Andelsmejeri, BornPoultry, Danish Crown, Dansk Akvakultur, Dansk Gartneri / GAU, Det Danske Fjerkræraad, EU og Fødevareministeriet, Fællesfonden, Fonden for økologisk landbrug, Landbrugets Hudefond, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Nordea-fonden, Nuance, Rose Poultry

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar