onsdag den 8. september 2010

Små gulerødder slår vingummibamser

Små sprøde gulerødder er på 3 år blevet mere populære end noget af det mest solgte slik til børn som f.eks. vingummibamser. Nu begynder 4. sæson i Coops butikker.

Det er gartner Knud Dahl, Gl. Estrup Gartneri i Auning på Djursland, der i samarbejde med Coop har udviklet de små sprøde og søde snackgulerødder, som Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma sidste år solgte over 6 millioner poser af. Det skete efter, at produktionen var fordoblet. Alligevel blev alt udsolgt.

Det betyder, at Knud Dahl i år har udvidet produktionen med yderligere 20 procent, så de små gulerødder nu dyrkes på at areal, der svarer til cirka 950.000 kvadratmetre.

Den 4. sæson begynder fredag den 25. juni, hvor årets første små gulerødder lander i butikkerne.

Børnene kan lide gulerødderne, fordi de smager godt, de er søde og de er saftige. Forældrene kan lide dem, fordi det er sundt alternativ til slik, og fordi det er nemt gulerødderne kan spises direkte fra posen, siger kategorichef Henrik Nielsen, Coop.

I Coops ansvarlighedsplan, Vi gør, hvad vi kan. Vil du være med , er et af målene at introducere 25 nye sunde varer som alternativ til usunde produkter. Snackgulerødderne er et eksempel.

Set fra det danske gartnerierhvervs side er det samtidig et meget opløftende eksempel på, at det kan lade sig gøre at få succes med danske varer. Hemmeligheden er høj kvalitet, konstant produktudvikling og nytænkning. Hvis forbrugerne får noget, der er bedre end det, de er vant til, vil de gerne købe det, siger Henrik Nielsen.

Årets nyhed fra Gl. Estrup er en variant af de små gulerødder med medfølgende dip. En økologisk variant kommer på markedet om 3-4 uger.

Gl. Estrup Gartneri og Coop har samarbejdet tæt om udvikling af grøntsager gennem de seneste cirka 20 år. Især er gartneriet kendt for sine friske gulerødder med top, som år for år for opnået et større og større salg i Coops butikker.

Normalprisen vil være omkring 10 kr. for en pose med 250 gram små sprøde gulerødder.

Yderligere information:
Kategorichef Henrik Nielsen, Coop, 5159 2688
Gartner Knud Dahl, Gl. Estrup Gartneri, 4068 8648

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar