Æblemost, tomater, gulerødder, honning, øl, mejeriprodukter, fåre- og gedekød, spegepølse, pattegris, hvidløg og krydderurter er bare nogle af de mange regionale fødevarer, du kan opleve i Fødevareudstillingen på Roskilde Dyrskue 4. 6. juni.
- Fælles for de mange produkter er, at de har deres oprindelse i det sjællandske og omliggende øer. Vi vil nemlig gerne vise, hvad sjællandske landmænd, gårdbutikker, mikrobryggerier og restaurationer formår med udgangspunkt i de råvarer, der dyrkes i regionen, siger projektkoordinator i Fødevareudstillingen Lisbeth Færch Gjerulff.
Tips til madlavningen
Udstillingen sætter imidlertid ikke kun fokus på gode regionale råvarer, men også det gode håndværk.
- Vi vil også meget gerne give gæsterne inspiration til at genindføre det gode håndværk i fødevarefremstillingen alt sammen ideer, som du kan tage med hjem og afprøve i eget køkken, forklarer Lisbeth Færch Gjerulff.
Bager Dan Löcke bager for eksempel brød af gamle kornsorter, mens de morgenfriske gæster kan få lov til at smage havregrødens afløser - den trendy fuldkornsgrød, som københavnske cafeer er begyndt at servere med nødder og andet sundt på toppen.
I grønsagsafdelingen går kokkeskolen Selandia amok med rodfrugter og tilbereder sprøde salater med baby-leaf. Her kan du også lære at lave lækre desserter med æbler og presse æblemost, og Østsjællands biavlerforening tilbereder pandekager med honning til os, fortæller Lisbeth Færch Gjerulff.
Når det gælder kød, kan de lærenemme tage bestik af, hvordan man parterer og tilbereder et lam. Og Slagteriskolen vil gerne tage livet af et par myter om kød. Er det for eksempel rigtigt, at kød har bedst af at hvile efter stegning i ovnen, at bøffer og koteletter optager en masse fedt, når de steges på panden og at salt trækker væske ud af kødet Få svarene i Fødevareudstillingen.
Mest for børn
Fredag formiddag kommer der mange skoleklasser på dyrskuet, og i år kan de møde Martin & Ketil på Arlas Naturfestival i Fødevareudstillingen. Det er første gang, de besøger et dyrskue og de to TV-stjerner undrer sig derfor rigtig meget over, at koen spiser grønt græs i den ene ende og at der så kommer hvid mælk ud i den anden.
Læs mere her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar