torsdag den 25. november 2010

MadX sætter kryds i Roskilde og Hirtshals

404 - Not Found

Roskilde og Hirtshals skal danne ramme om et nyt center, der skal være hele Danmarks eksperimentarium for fødevarer, mad og måltider og trække på erfaringerne fra hele landet, bl.a. den viden om grønsagsproduktion og væksthuse, der ligger på Fyn. MadX, som centeret hedder, skal løfte den danske madkultur, styrke uddannelsesmulighederne og fremme et innovativt fødevareerhverv.

MadX skal medvirke til at bringe Danmark helt op i madens superliga. Innovationen i fødevareerhvervet skal fremmes, så danskerne kan finde flere spændende, velsmagende og sunde madvarer på hylderne i supermarkedet og specialbutikkerne. Og MadX skal være med til at løfte niveauet for hverdagsmaden i kantinen på arbejdspladsen, skolen og hospitalet.

Efter en projektkonkurrence, hvor otte byer afleverede ansøgninger, er det nu besluttet, at MadX fysisk bliver placeret i tilknytning til Roskilde Uddannelsescenter, der rummer en række maduddannelser. Der vil blive etableret en afdeling af MadX i Hirtshals, hvor der vil være fokus på mad fra havet, og der vil blive trukket på de erfaringer, man har opbygget i Odense i forhold til produktion af frugt og grønt. Fødevareministeriet har modtaget spændende bud fra forskellige steder i landet, og der skal nu opbygges en organisationsform, der inddrager de mange interessenter og kompetencer fra hele Danmark.

Der har været mange særdeles kvalificerede bud på, hvor vi kunne placere det kommende center. Det endelige valg faldt på Roskilde og Hirtshals, fordi vi her blandt andet har optimale muligheder for at rumme hele fødevarekæden fra råvare til gastronomi og samtidig etablere et eksperimentarium, der kan favne både den almindelige dansker og den internationale arena. Jeg er sikker på, at vi nu får skabt de bedst mulige rammer, der kan gøre MadX til hele Danmarks eksperimentarium for fødevarer, mad og måltider , siger Henrik Høegh.

Arbejdet med at udpege en bestyrelse for MadX er i fuld gang, og fødevareministeren forventer, at MadX kan slå dørene op for offentligheden i begyndelsen af det nye år.

Baggrund
Regeringen nedsatte sidste år et udvalg bestående af en række eksperter, virksomheder, organisationer og fagfolk, der skulle komme med deres forslag til, hvad et dansk MadExperimentarium skulle rumme for at fremme et innovativt fødevareerhverv, sikre tidssvarende uddannelser for madprofessionelle og højne dansk madkultur. Udvalget afleverede i august deres anbefalinger til fødevareministeren om et dansk MadExperimentarium - kaldet MadX. Regeringen har afsat en grundbevilling på 15 millioner årligt til MadX. Der forventes suppleret med ekstern finansiering.

Yderligere oplysninger:

Roskilde Uddannelsescenter
Else Erikstrup, 4634 6201

Fødevareministeriet
Afdelingschef Per Krogsgaard Christiansen, 22325588

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Odense, uddannelse, Hirtshals, fødevareminister, Roskilde, virksomhed, supermarked, konkurrence, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar