søndag den 12. december 2010

CaféNoir nu også bæredygtig UTZ CERTIFIED

Den populære Café Noir fås nu også i en bæredygtig udgave, som sikrer bedre vilkår for kaffefarmerne. På sigt skal al kaffe fra Merrild Coffee Systems være bæredygtigt produceret med det karakteristiske UTZ CERTIFIED logo.

Nyd en god kop Café Noir ved dit skrivebord eller i kantinen – og vær med til at skabe forbedrede økonomiske og sociale vilkår for kaffefarmerne, arbejderne og deres familier. Den eksklusive Café Noir er nu også tilgængelig i en bæredygtig variant, Café Noir Certified.

Merrild Coffee Systems, som er Danmarks største leverandør af hele kaffeløsninger til såvel private– som offentlige virksomheder, tager hermed endnu et skridt i retning af det erklærede mål om, at al virksomhedens kaffe på sigt skal være bæredygtigt produceret.

"Vores bæredygtige kaffer er certificeret af UTZ CERTIFIED. Vi har valgt dette certificeringsprogram, fordi det fokuserer på det brede kaffemarked. Det vil sige, at det er åbent for alle kaffefarmere store som små og omfatter stort set alle kaffeproducerende lande. Desuden har UTZ CERTIFIED en gennemsigtig forsyningskæde og en forretningsorienteret model", siger direktør i Merrild Coffee Systems, Klaus Andersen.

Merrild Coffee Systems forventer, at omkring 12 % af al den kaffe, virksomheden sælger i år, vil være UTZ CERTIFIED og dermed produceret på bæredygtig vis. Ud over Café Noir Certified forhandler virksomheden også den bæredygtige og økologiske variant ’Good Origin’.

"Vi ønsker at give så mange mennesker som muligt mulighed for at købe produkter, der er produceret med omtanke. På den måde kan vi sammen med vores kunder være med til at sikre global bæredygtighed. Vi er blandt de største aktører på kaffemarkedet. Derfor kan vi gøre en stor forskel. Hvert år øger vi indkøbet af kaffe fra bæredygtige farme", siger Klaus Andersen.

UTZ CERTIFIED er en verdensomspændende, non–profit organisation, der hjælper kaffefarmerne med at forbedre deres dyrkningsmetoder og bønnernes kvalitet. Farmerne lærer bl.a. om bunddække, skyggetræer og beskæring af træerne, hvilket resulterer i bedre høstudbytte og en bedre kvalitet. Og bedre kvalitet betyder bedre priser. UTZ farmere opnår således i gennemsnit ca. 4 % mere end den normale markedspris pr. kilo kaffe.

"Når du vælger Café Noir Certified, er du med til at skabe bedre vilkår. En forskel, der mærkes hver eneste dag i form af ordnede arbejdsforhold, adgang til lægehjælp og rent drikkevand. Og børnene De går selvfølgelig i skole", siger Klaus Andersen.

En meningsmåling, som Epinion Capacent foretog for nylig, viser, at 82 % eller mere end fire ud af fem danskere mener, at det er vigtigt, at de varer, som kommunerne indkøber fra udviklingslandene, er produceret under forhold, der tager hensyn til arbejdernes og bøndernes levevilkår.

Merrild Coffee Systems deltager på fødevaremessen TEMA 2009 i Bella Centret fra den 22. til den 25. februar. Her har du mulighed for at smage Café Noir Certified og høre mere omkring UTZ CERTIFIED og bæredygtighed.

Læs mere om Café Noir Cetified og UTZ CERTIFIED på www.merrildcoffeesystems.com


 

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, 2009, økonomi, EM, virksomhed, Capacent, sprog, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar