lørdag den 18. december 2010

Tofte ID modtager Den Danske Designpris for vinanalysator

Industriel designer Kåre Tofte, Tofte ID og virksomheden FOSS har sammen vundet Den Danske Designpris 2008/09 for et analyseinstrument til vin. Prisen blev overrakt d. 5. november af HKH Kronprins Frederik på Dansk Designcenter.

Vinanalysatoren, OenoFoss, er udviklet af FOSS i Hillerød i samarbejde med Kåre Tofte, som har formgivet instrumentet og arbejdet med brugerergonomien.

Hvor normale vinanalysatorer er komplicerede instrumenter, på størrelse med kopimaskiner, er OenoFoss’en ikke meget større end en vinæske til én flaske vin og adskiller sig desuden ved at være ekstremt kompakt og meget let at anvende.

OenoFoss er rettet mod mindre vinproducenter og wineries, og udmærker sig ved at kunne foretage en nøjagtig analyse, der inkluderer alkoholprocent, sukkerindhold, syre, etc. ud fra kun et par dråber vin.

Juryen begrundede valget af OenoFoss således:
Designet har udviklet sig fra at være en stor og pladskrævende maskine til et meget handy, bærbart og robust design. Der er en god, entydig betjening, og den digitale brugerflade er enkel. Designet har et tillidsvækkende udseende, både udenpå og indeni, er flot fra alle vinkler og gennemført i sin udførelse. Et vellykket kvalitetsprodukt.

Kåre Tofte er industriel designer MDD, med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han modtog Nationalbankens Jubilæumslegat for sit afgangsprojekt, en issejler til børn.
Kåre er 36 år og har siden 2001 drevet tegnestuen Tofte ID, der sælger innovations– og designydelser til danske og udenlandske virksomheder. Kunderne består, ud over FOSS, bl.a. af Fiskars, Reelight, Nettest og Vejdirektoratet. Kåre Tofte har desuden udviklet og formgivet det populære design–legetøj Moover (www.moovertoys.com).

Vinanalysatoren er sammen med de øvrige vinderprodukter udstillet på DDC frem til 5. januar.

Se mere om Tofte ID på www.TofteID.dk

Tofte ID
Skindergade 24, 1. tv.
1159 Kbh. V.
Tlf: 33 33 92 34

 

Læs mere her

tags: HK, 2008, 2001, Nationalbanken, virksomhed, Hillerød, rektor, innovation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar