onsdag den 26. januar 2011

DropStop® vinder italiensk gastronomi-pris

"Et sandt Columbus æg," sådan lød det, da det verdenskendte, danske produkt DropStop® i begyndelsen af juni modtog en af Italiens mest prestigefyldte gastronomiske hædersbevisninger. Prisen er indstiftet af den nu afdøde kritiker, journalist og vin– og madekspert Luigi Veronelli, som tilskrives en stor del af æren for den moderne, italienske kvalitetsbevidsthed inden for vin og mad.

Prisoverrækkelsen fandt sted ved en årlig ceremoni i Milano, hvor flere hundrede journalister og branchefolk deltog. Til stor overraskelse vandt DropStop® over en række anerkendte produkter i kategorien "mest innovative bordobjekt".
Juryen lagde vægt på det geniale koncept samt det forbavsende enkle design. Juryens begrundelse for at tildele årets Luigi Veronelli–pris til DropStop® lyder:
"Dette er en af de opfindelser, som man husker for sin brillante enkelthed. DropStop® er et sandt Columbus æg."

Italienerne vilde med DropStop®
DropStop® produceres af Schur Inventure A/S og bliver anvendt af millioner af vinentusiaster verden over. Produktchef fra Schur Inventure A/S, Kent Sejdelin, deltog ved prisoverrækkelsen i Milano. Han siger:
"Det er en stor blåstempling af vores produkt, når en jury af Italiens førende gastronomer, kokke og madjournalister tildeler os prisen for årets mest innovative bordobjekt. I forvejen er Italien et af de lande, som pr. indbygger benytter DropStop® mest. Prisoverrækkelsen, Il Premio Luigi Veronelli, bliver fulgt tæt af den internationale gastronomipresse og i særdeleshed af de gastronomiske miljøer omkring Middelhavet. Det betyder naturligvis også, at vi håber på en øget efterspørgsel på DropStop® fra udlandet."

Provokerende fødevarekritiker
Luigi Veronelli viede sit liv til italiensk mad– og vinkultur. Han blev kendt for sine vedholdende og markante holdninger til kvalitet, som ofte provokerede branchen, men ikke desto mindre tilskrives han æren som faderen til moderne, italiensk kvalitetsbevidsthed. Han arbejdede som journalist, kritiker og rådgiver for restaurationer og fødevarebranchen. Luigi Veronellis insisteren på kvalitet betød, at en række aktører inden for fødevarebranchen efter Luigi Veronellis død i 2004 oprettede en fond i hans navn. Fondens formål er at hæge om fødevarekvalitet blandt andet ved årligt at udvælge og kåre de bedste og mest innovative produkter på markedet. Fonden hædrer også madskribenter og uddeler uddannelseslegater.

Opfundet ved et uheld
DropStop® blev opfundet af den danske opfinder Brian Vang efter et mindre uheld ved et middagsselskab. DropStop® består af en cirkelrund skive, som indsættes i vinflaskens åbning. Den slutter tæt til flaskens hals, så vinen kan skænkes uden at dryppe. Fordelen er, at dryp fuldstændigt undgås, og DropStop® kan bruges utallige gange. Desuden kan DropStop® leveres med firmanavn og logo.

Læs mere på www.veronelli.com og www.schurinventure.com
For yderligere information kontakt venligst Kent Sejdelin.
 

Læs mere her

tags: Milan, Italien, uddannelse, udland, journalist, Ford, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar