mandag den 31. januar 2011

Få din juleand med posten

Ja overskriften lyder som en and og det er det da også. Bare ikke en sædvanlig avisand men en dansk frilandsand.

Det er internetbutikken, GaardbutikkenDirekte.dk, som står bag idéen. Og netop i år er det en kærkommen mulighed for at få et velfærdsopdrættet stykke fjerkræ på bordet. Det skyldes fugleinfluenzaens hærgen som har fået mange små frilandsproducenter til at miste modet og indstille produktionen.

En enkelt har dog holdt ved, Poul Raunsmed i Nordjylland som er 2. generation på den lille gård hvor der produceres fjerkræ på friland. Og disse kan købes via netbutikken. Frilandskalkunerne er allerede udsolgt og gæssene ventes udsolgt i løbet af ugen, mens der stadig er frilandsænder at få til julebordet.

GaardbutikkenDirekte har eksisteret siden år 2000 og har i alle årene oplevet en stadig stigende interesse for at få økologiske varer og frilandsprodukter leveret lige til døren. I de sidste 6 måneder er det PostDanmark som har stået for distributionen og det fungerer fint. "Vore kunder har lige skullet vænne sig til det", siger butikkens indehaver Lars K.

Poulsen, – mange synes at det virker lidt mystisk at få fødevarer leveret med posten, men når de først har prøvet det så forsvinder deres skepsis. Det var de stigende priser og problemer med leveringtiden som fik netbutikken til at skifte fra fragtmænd til posten.

Konceptet fungerer ved at varerne pakkes i thermokasser og til at holde varerne kolde bruges der tøris. Bestilling og betaling foregår via netbutikken og der leveres på en fast ugentlig dag i hele Danmark.
 

Læs mere her

tags: internet, Danmark, Nordjylland,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar