mandag den 7. februar 2011

Forkæl sanserne med chilensk rosévin

Danskerne har fået smag for rosévin. Salget er mere end fordoblet på ét år og ventes at fortsætte sin himmelflugt. Og specielt til den forestående grillsæson anbefales en velsmagende, all–round rosévin af højeste kvalitet Santa Rita Rosé fra Chile.

Danskerne kastede sidste år deres kærlighed på rosévinen. Det betød, at salget steg med hele 115 % i forhold til 2005. Men modsat andre trends er interessen for rosévin alt andet end en kortvarig flirt. Det er derimod et seriøst forhold, der ventes at tilføre dette års salgskurve yderligere 50–60 %.

"Flere forhold har haft betydning for rosévinens stigende popularitet: Sidste års gode sommer og de mange udlandsrejser, hvor danskerne har drukket rosévin under sydlige himmelstrøg. Derudover passer den bløde og runde karakter godt til vores smagsløg, og rosévinens uhøjtidelighed gør sig perfekt til den danske hygge," siger Morten Berg–Stærk, Brand Manager hos AMKA.

Dyrket på kvalitet
Én rosévin, der er værd at supplere sommerhyggen med, er Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon. Den stammer fra ét af de ældste og mest prestigefyldte vinhuse i Chile; Santa Rita. Her forenes Chiles kombination af perfekte klima– og jordbundsforhold med stolte traditioner og moderne produktionsanlæg. Hele blandingen giver tårnhøj kvalitetsvin af international standard.

Og Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon er ingen undtagelse. Den er produceret af Cecilia Torres, der som den første kvinde netop er blevet kåret til ’Årets winemaker 2007 i Chile’. En prestigefuld titel, som vidner om, at denne rosévin har fået de bedste betingelser for at give alle vinelskere en verdensklasse oplevelse.

Vinanmelderne synes også at være enige. Eksempelvis gav Alt for Damerne også Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon fire ud af fem stjerner (Stor velsmag) den 15. marts 2007.

Stor smagsoplevelse
I takt med at danskerne efterspørger mere og mere rosévin, er udvalget eksploderet. I dag
tilbyder vinhandlere og supermarkeder mange gode kvalitetsvine, men med en Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon er man sikret en smagsoplevelse helt i top.

"Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon er en skøn, elegant og frugtduftende vin fra Chile, der med sin delikate bouquet giver en frisk og fornem smag, " siger Morten Berg–Stærk.

Han understreger samtidig, at rosévinen har et hav af anvendelsesmuligheder. Mikset af sød frugt og pikant syre fremhæver alt fra fisk til bøffer, men rosévinen kan også sagtens nydes alene. Fx er et glas køligt Santa Rita Rosé helt perfekt, mens man venter på, at grillkullene bliver varme.

Yderligere information, priser og forhandlere oplyses:
AMKA Tlf.: +45 8641 9600 www.amka.dk

FOTO:
Højt opløselige fotos kan rekvireres hos Marketingsassistent Heidi Mark (8641 9600)
 

Læs mere her

tags: Torres, udland, 2007, supermarked, Chile,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar