lørdag den 28. maj 2011

Undgå rå grøntsager fra Tyskland

Fødevarestyrelsen advarer nu i lighed med de tyske myndigheder forbrugerne i Danmark mod at spise rå tomat, agurk og bladsalat fra Tyskland. Årsagen er, at en lang række forbrugere i Tyskland og omkring 10 forbrugere i Danmark er blevet alvorligt syge, sandsynligvis fordi de spist netop de grøntsager.

Ifølge Statens Seruminstitut skyldes udbruddet formentlig, at grøntsagerne indeholder særlige e-colibakterier, bakterier som ikke kan skylles væk, men dog uskadeliggøres ved opvarmning. Symptomerne på smitten er ifølge Statens Serum Institut alvorlig diarré, blodig diarré og nyresvigt.

Fødevarestyrelsen er i tæt kontakt med de tyske fødevaremyndigheder og den danske ambassade i Berlin. Fødevarestyrelsen følger sagen nøje via Den Centrale Udbrudsgruppe, der består af Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen.

Kontakt
Fødevareberedskabschef i Fødevarestyrelsen
Kim Vandrup Sigsgaard, tlf. 7227 6606.

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, ambassade, DTU, bakterie, Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar