søndag den 1. januar 2012

Hver tiende bestiller færdig nytårsmad

En god middag bestående af mere eller mindre gastronomiske oplevelser er en fast del af de fleste danskeres nytårsaften, og størstedelen går selv i køkkenet og tryller. Men ifølge en spørgeundersøgelse foretaget af Just-Eat har hver tiende dansker i år besluttet at bestille en færdig nytårsmenu udefra.

Nytårsaften er noget specielt. I hvert fald for de fleste danskere, og især maden er et af de områder, der bliver prioriteret rigtig højt på årets sidste dag. Derfor går de fleste også selv i køkkenet for at lave nytårsmaden, men i år har hver tiende dansker besluttet sig for at bestille nytårsmenuen udefra.

Faktisk er det 14 procent af danskerne, der får maden udefra, men 4 procent af dem får mad leveret, som de selv skal tilberede, hvorimod de 10 procent får leveret en færdig nytårsmenu, som de bare skal sætte tænderne i.

- Ligesom i dagligdagen handler det om, at danskerne har behov for at spare tid. Derfor prioriterer flere og flere at bestille maden udefra, så de har bedre tid til andre gøremål, og det gælder altså også for nytårsaften, siger Mads Eriksen, der er administrerende direktør i Just-Eat.dk.

Sushi som nytårsmad
Den mest populære type nytårsmenu er sushi. Just-Eat tilbyder en færdig nytårsmenu leveret til døren fra i alt ni restauranter, og hele fire af dem er sushi-restauranter.

- Vi har i det seneste års tid mærket en eksplosiv stigning i bestillinger af sushi, og den tendens gælder også for vores nytårsmenuer. Cirka 60 procent af vores nytårsbestillinger er fra en af sushi-restauranterne, men sushi er også oplagt til en god nytårsaften, hvor der i mange familier er tradition for at spise fisk, siger Mads Eriksen, direktør i Just-Eat.dk.

Der er dog også andre muligheder, hvis man vil have Just-Eat til at levere en færdig nytårsmenu. I København og omegn kan man vælge nytårsmenuer fra for eksempel Bistro Boheme, Gourmandiet og Aamanns, mens århusianere kan vælge mellem steder som Slagter Fisker og Det Franske Hjørne.

Om Just-Eat
Just-Eat så dagens lys i Danmark i 2001. Hovedkontoret for Just-Eat gruppen ligger nu i London, og i alt opererer Just-Eat i 16 lande over hele verden. Bare i Danmark leverer Just-Eat i gennemsnit 25.000 måltider hver eneste dag, og du finder mere end 1600 danske restauranter, som leverer deres mad gennem Just-Eat. I Danmark har Just-Eat kontorer i henholdsvis Århus og Gentofte og beskæftiger mere end 130 medarbejdere. Målet for 2012 er, at Just-Eat.dk vækster med 20 procent.


Læs mere her

tags: København, direktør, restaurant, Danmark, Århus, 2001, nytår, London, 2012, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar