søndag den 26. februar 2012

Advarsel mod Ginseng Kianpi Pil

Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugerne mod kosttilskuddet Ginseng Kianpi Pil, da det indeholder roden af planten Polygomum multiflorum Thunb. Roden er blevet vurderet sundhedsskadelig af DTU Fødevareinstituttet.

​Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugerne mod kosttilskuddet Ginseng Kianpi Pil, da det indeholder roden af planten Polygomum multiflorum Thunb. Roden er blevet vurderet sundhedsskadelig af DTU Fødevareinstituttet, idet flere forbrugere har fået alvorlige leverpåvirkninger efter at have spist produkter med indhold af roden.

Fødevarestyrelsen har konstateret, at Ginseng Kianpi Pil markedsføres fra udenlandske hjemmesider, herunder den dansksprogede hjemmeside www.bodymuscle.dk. Hjemmesiden henvender sig til de danske forbrugere, men er registreret i Indien og hostet i Ukraine. Dermed er den ikke underlagt de danske myndigheders kontrol.
Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt kosttilskuddet Ginseng Kianpi Pil til at kassere det.

Gode råd til forbrugerne
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at være varsomme i forbindelse med køb af kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider. Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

Tjek Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk, hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol.

Kontakt
Sofie Madsen, Fødevarestyrelsens Rejsehold, Kosttilskudsgruppen, tlf. 72 27 63 93.

Christina Møller, Fødevarestyrelsens Rejsehold, Kosttilskudsgruppen, tlf. 72 27 62 89.

Læs mere her

tags: internet, markedsføring, Danmark, Indien, Ukraine, DTU, Fødevarestyrelsen, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar