søndag den 18. marts 2012

Påskehygge med hjemmelavede marcipanæg

Hjemmelavede påskeæg med sprød krokant eller amarenabær smager himmelsk

"Mit navn det står med prikker. Pas på det ikke stikker". Gækkebreve, påskeliljer og påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage. Så det er oplagt at forene familiehyggen og feriedagene med en omgang hjemmelavede påskeæg.

For børnene vil gerne være med, når der skal formes, dekoreres og ikke mindst prøvesmages. Her er ideer og fremgangsmåder til påskeæg med lækkert fyld, der også kan gives væk som værtindegaver

Påskeæg med sprød krokant, 10 æg
25 g sukker og 25 g hasselnødder ristes på panden til det bliver gyldent. Tilsæt 25 g nougat og rør det forsigtigt sammen. Kom massen på et spækbræt, køl det lidt ned og skær det ud i 10 små stykker.

Så laves påskeæggene: Skær en ½ pakke marcipan i 10 stykker og tril dem til kugler. Skær kuglerne midt over og tryk en fordybning i hver halvdel. Læg et krokanstykke i den ene halvdel, saml kuglen og tril den æggeformet mellem hånd-fladerne.

Påskeæggene vendes i smeltet mørk og hvid chokolade og dekoreres med farvet sukker.

Påskeæg med Amarenabær, 16 æg
Del 500 g marcipan i 16 stykker og tril dem til kugler. Skær kuglerne midtover og tryk en fordybning i hver halvdel. Læg et amerenabær (fra glas) i den ene halvdel og saml kuglen igen. Tril kuglerne til æg og vend ægget i smeltet mørk overtræk eller chokolade. Og afpyntningen kan ske efter helt fri fantasi.

Se også vedlagte "Historien bag påskeæg"

Læs mere her

tags: chokolade,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar