torsdag den 7. maj 2015

Københavnere drikker mest te – jyder er mere til kaffe


Der bliver drukket betragteligt mere te i de sjællandske husstande end i de tilsvarende jyske. Det viser tal fra Dansk Statistik, som har indsamlet tal, der viser, at sjællandske husstande i gennemsnit brugte 206 kroner på te i 2014, hvilket står i stærk kontrast til de 111 kroner, som en gennemsnitlig jysk husstand brugte samme år.Denne trend kan Peter Christoffersen, ejer af webshoppen cakao.dk, som sælger te og chokolade, genkende.

»Vi oplever, at en overvægt af den te vi sælger, bliver sendt til Sjælland, en tendens som vi kun forventer vil fortsætte«, siger Peter Christoffersen.

Dansk Statistik har indsamlet tilsvarende tal for kaffe, og her ser billedet lidt anderledes ud. Midtjyder er øjensynligt de mest kaffehungrende danskere, med et gennemsnitligt forbrug per husstand på 1.205 kroner. De sjællandske husstande forbruger anden mest te, med et gennemsnitligt forbrug per husstand på 1.010 kroner. Det er interessant at bemærke, at nordjyder ifølge Dansk Statistik både drikker mindst kaffe og te.

Totalt set drikkere vi mindre og mindre kaffe i Danmark, mens vi modsat drikker mere og mere te, viser tal fra Dansk Kaffeinformation. Det er især dem under 30 år, som øjensynligt er med til at øge forbruget af te, da de fra 2011 til 2013 mere end fordoblede deres indtag af te. Dette kan Peter Christoffersen delvist bekræfte.

»Vi beder ikke vores kunder om at oplyse deres alder når de bestiller hos os, men vi kan se, at de yngre segmenter udgør en stor del af dem der følger os på Facebook, så de unges interesse for te er helt klart til stede«, udtaler han.

På trods af det faldende salg, så drikker vi i Danmark stadig mere kaffe end te. I 2014 blev der solgt 18.100 tons filterkaffe mod 1.246 tons te ifølge tal fra Dansk Kaffeinformation.


Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Sjælland, 2013, chokolade, Facebook, husstand, 2014, kaffe,

1 kommentar:

  1. Har I noget imod at ændre cakao.dk til et egentlig link, som peger på www.cakao.dk? På forhånd tak:)...MvH Peter

    SvarSlet