tirsdag den 20. november 2012

Adventshygge og lækker chokolade julelagkage

Ny juleopskrift: Når adventens første lys tændes, kan denne hjemmebagte chokoladelagkage nydes til den første julehygge
Advent omfatter de fire søndage forud for d. 25. december, og den første søndag i advent markerer den dato, der indleder kirkeåret. Adventskransen med de fire lyskom til Danmark via Sønderjylland omkring 1900. Men først under besættelsen fik adventskransen sin helt store udbredelse i resten af Danmark.

Opskrift: advent julelagkage
Bunde:
200 g Odense Mørk Chokolade
200 g smør
1½ dl espressokaffe

250 g hvedemel
25 g kakao
300 g sukker
100 g brunfarin
1 tsk. vanilje

3 æg
1 dl sødmælk
1 tsk. natron

Smelt chokoladen sammen med smør og tilsæt espressokaffe. Herefter blandes de tørre ingredienser, hvedemel, kakao, sukker, brun farin, og vanilje i en skål.
Æg, sødmælk og natron piskes sammen i en anden skål. Det hele vendes sammen og bages i en 24 cm springform, ved 160° C i ca. 60 minutter.

Nougat creme:
½ liter piskefløde
200 g Odense Blød Nougat

Smeltet nougat tilsættes let pisket flødeskum og anvendes med det samme rør ikke for meget.

Dekoration:
Chokoladespåner til pynt
Smeltet chokolade til hjemmelavede juletræer

Den bagte kagebund flækkes i 2-3 lag (afhængigt af hvor tykke kagebunde du ønsker) og lægges lagvis sammen med nougatcreme. Pynt med chokoladespåner og juletræer lavet af smeltet chokolade sprøjtet ud som juletræer på plastik.

Tips: Hvis du vil undgå at skulle flække kagen i flere lag, kan du også bage kagen i flere springforme (2-3 afhængigt af hvor tykke kagebunde du ønsker). I givet fald skal kagebundene så kun bages i ca. 30 min. ved 160° C.


Læs mere her

tags: Danmark, chokolade, Odense, december, Sønderjylland, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar