onsdag den 28. november 2012

God jul for juleøl

Siden årtusindskiftet er der skudt et væld af mikrobryggerier frem, og i år forventer Bryggeriforeningen, at der i alt vil være omkring 200 forskellige juleøl at vælge imellem. For mange bryggerier står julesalget for en vigtig del af årets omsætning.

I år venter bryggerierne at sælge rekordmange juleøl. De bygger optimismen på, at der i år er ekstra mange fridage omkring jul og så forventes de seneste års tendens til at danskerne vælger juleøl fremfor julevin at fortsætte. Juleøllet er derfor godt på vej til at genvinde positionen som danskernes foretrukne drik til julemaden uanset om man er til den traditionelle julemiddag eller til julemad inspireret af det nye nordiske køkken.

Det er ikke nogen tilfældighed, at man historisk har drukket øl i de nordiske lande, mens vinen har været dominerende på de mere sydlige himmelstrøg.

Øl passer perfekt til den nordiske julemad. Øllets indhold af alkohol og kulsyre renser ganen for julemadens fedme. Samtidig forstærkes smagsoplevelsen, hvis man vælger en øl med den rigtige styrke, aroma, sødme og bitterhed, siger brygmester Morten Ibsen, Husbryggeriet Jacobsen.

Carlsberg satser i år på flere juleøl

Tuborg Julebryg er Danmarks ubetinget største juleøl, men i år har Carlsberg også specialøllene Jacobsen Golden Naked Christmas Ale, Semper Ardens Christmas Ale og Kongens Bryghus Julemumme på hylderne

Carlsbergs lille husbryggeri på Valby bakke står bag Jacobsen Golden Naked Christmas Ale. Den er brygget på seks forskellige byg-, hvede- og havremalte, og er tilsat nogle af julens krydderier, blandt andet kanel og tørret appelsin. Som noget helt specielt for øllet er det eftergæret med sveskejuice, hvormed øllet får en elegant rund fylde, der nærmest virker silkeagtig i munden.

Den succes vi i de seneste år har oplevet med Jacobsen Golden Naked Christmas Ale er i mine øjne et klart bevis for, at danskerne har taget juleøllet til sig. Vores julebryg er skræddersyet til det danske julemad og vi hører fra mange, at de har udskiftet julevinen med øl. Derfor har vi i år øget produktionen af Golden Naked Christmas Ale siger Brygmester Morten Ibsen.

Læs mere her

tags: Danmark, Carlsberg, omsætning, krydderi, Valby,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar